ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Fredag

Kategori: Allmänt

Det är kallt! :(
Känns nästan som om jag håller på att bli sjuk eller något. har frusit sedan jag kom från arbetsförmedlingen idag. Jag hatar att frysa! Speciellt när fingrarna är helt iskalla. Fy fan.
Nepp, nu ska jag o syster kolla på fim, tror det blir "Narnia - Prince Caspian". Ska krypa ner under täcket OCH överkastet för att bli riktigt varm. Gött.

Hoppas verkligen att det blir varmare imorgon, ska till stallet då. Inte för att jag brukar frysa när jag är i stallet. Nerå, det är när man sitter på hästryggen som fötterna blir till isbitar. Sist hade jag dock tre par strumpor, så då var det inte så farligt.
hehe
Men men, stallet ska jag till! Me love it

Nej, filmen ropar!
Kramar

Torsdag

Kategori: Allmänt

Tänkte sammanfatta min torsdag så smått
Dagen började med mannagrynsgröt och jordgubbsylt. Gott :)

Sedan hämtade jag Vivi och var ute en härlig runda på en timme. Sedan knallade jag tillbaka till huset igen. Hela rundan med Vivi hade jag varit supertrött, ni vet, när man känner sig som en zombie ungefär. Det var dock riktigt gött att röra på sig, kroppen hängde med men inte huvudet. Så när jag kom tillbaka till huset började jag med att plocka ur diskmaskinen och hänga upp tvätten, sen gick jag och la mig och sov en halvtim me. Hur gött som helst!
Till lunch blev det broccoli, fetaost, ostsmörgås och te. Mums!
Vid halv tre traskade jag bort till stallet. Alva och jag hade nämligen bestämt att vi skulle rida tillsammans idag safr och gjort, strax innan halv fyra skrittar vi ut från gården. Hästarna var pigga, inte blev det bättre av att de eggade upp varandra heller :P fiffi höll sig ganska lugn, men Lydia knatade på som en annan dåre :P naaaw, söt ponny! Ridningen gick bra eftersom ingen häst stack eller var helt oresonlig. Fiffi gjorde två små söta bocksprång och Lydia var.. aa.. pigg.
Vädret var dock helt okej att rida i, och fy vad gött det är att det är ljust lite längre :)
Läcker´ol stod och pussade på mig när jag hämtat in honom från hagen, sopade stallgången utanför hans box, och då passade han på att puffa lite på mig. Han är så otroligt söt den hästen!! Jag är kär, så e det bara :P

Gick en runda med mammi efter maten och kaffet. Lite kvällsluft gör susen :)


ha det fint!

dead tierd

Kategori: Allmänt

yupp.. ska sova alldeles strax.
anledning till att jag inte bloggade igår: det fanns inget att skriva om! promenerade med mig själv två långa sköna rundor.
Kollade på Shear genius och andra avenyn.
Thats it.

Idag var jag ute med Vivi en härlig långrunda. den hunden är för söt! :) Alltid kul med lite sällskap när man är ute, även om hon inte säger så mycket utstrålar hon en väldigt härlig energi.
Lagade mat med mamma, sökte ett jobb, dock utan framgång, var ute en runda till, bakade kladdkaka. det är nämligen tre personer i det här huset som heter Karl, så det skulle ju firas. Inte mig emot ;)
kollade på made in sweden och top model 11.

har läst halva systrar i jeans 4, kommer inte ihåg att de var så lättlästa, trist. Men de är ju fortfarande bra!

nepp.. det rycker oroendeväckande i ögonlocken nu.
God Natt!

Måndag

Kategori: Allmänt

vi låtsas att det fortfarande är måndag, okej?
bra!
:P

Var ute med Vivi en riktigt skön runda idag. Började med att gå uppför backen, alltid bäst att ta den först, när man har energi kvar i benen :P Knallade igenom skogen, tror jag var nära att trilla minst sju gånger. men hey, man lever bara en gång, eller hur! Jag tror vi var ute i ungefär 75 minuter. Sen tar det mig ungefär sju minuter att gå dit och tio tillbaka till huset. (anledningen till att det tar längre tid på tillbakavägen är för att det är uppförsbacke!)

Hemma i huset satte jag mig framför TV:n, dock visade de inget roligt, om man inte anser Oprah som superbra. Visserligen tog de upp ett alvarligt ämne, närmare bestämt bröstcancer. Men hallå, inte alltför kul. Tur för mig sms:ade Johanna och frågade om jag hade lust att rida Fiffi. Klar jag hade! Blev ju inte sämre av att det redan var mockat och klart. Helt underbart! Vilken lyx! :)
klämde i mig lite pytt i panna innan jag klädde på mig tre par strumpor, underställ och ridkläder. Svettades som en gris innan jag kommit utanför dörren.
Ridningen gick bra :) Fiffi blev dock rädd för en röd barnvagn, men alla vet ju att röda barnvagnar är jättefarliga! ;)
I stallet fixade jag lite med hästarnas mat och sopade stallgången. Jag är nog den enda jag känner som faktiskt tycker det är kul att sopa. Med lite musik är det ganska avkopplande. Man behöver ju inte tänka så mycket, om man säger så! Likadant med att mocka eller fylla höpåsar. Det går på ren rutin och vana. Hur gött som helst :)

Nepp, nu ska jag hoppa i bingen!

kram

Söndag

Kategori: Allmänt

Sitter här och kollar på konståkning. Det är uppvisningar idag, kul! Helt fantastikst hur de kan röra sig, ja- dansa, på isen. Faktiskt så att man blir lite avundsjuk. Fast det är klart, jag kommer ihåg när mamma och pappa satte mig och min lillebror i skridskoskola när vi var små. Jag tror vi gick två gånger, sen slutade vi. hehe, jag var ingen talang på isen, om vi säger så :P




Just nu känner jag hur kaffebegäret kommer smygande. Typiskt att mamma och sambon är bortbjudna idag. Kaffe är faktiskt roliga och godare att dricka med sällskap. Men, det är riktigt gott annars med! Funderade på att ta en kopp te istället, provsmaka mitt nyinköpta mintte som jag inte han dricka av igår. Men det får nog bli lite senare det,  kaffe först!

Syster och jag såg klart på första säsongen av Dark Angel igår. Klickade mig in på Ginza för att se om man kunde beställa säsong 2 till ett rimligt pris. Men icke, den fanns inte ens i deras sortiment! Hittde den på några andra online-butiker, men att hosta upp 500 spänn bara sådär, njaa. Vi får se.

nehepp.. kanske skulle ställa sig o stryka?
kanske

ha d!

Lördag -

Kategori: Allmänt

Kalle Anka Satt På En Planka, Ropade Såhär
Mamma, Mamma! Se Så Stor Jag Är!
 :)

Grillar marshmallows över fem vämeljus, tittar på körslaget och bloggar.
Samtidigt! 
det du
Syrran är inne på sin femtioelfte marshmallows, hur får hon plats med allt i den lilla kroppen?!

Vi var inne i stan en runda tidigare idag, själv köpte jag bara ett par leggins för ett av presentkorten jag fick i julklapp. Det blev en påse mint te med. Har aldrig smakat det och det lät gott. Försöker nämligen varva mitt kaffeberoende med lite te mellan varven. Känns som  om lilla magen blir glad då. :)
Sedan letade jag efter den fjärde "Twilight" boken i serien, men hittade den bara på engelska. Har ju läst de första tre, som jag fick i julklapp på svenska, då det känns som om det blir bäst.

nepp.. ska kolla klart på körslaget. Sen blir det Mumien ikväll! Den första filmen, den är helt klart bäst. Såg den tredje för ett tag sedan, den var inte alls lika bra, tyvärr. 

Blondinbella fick lämna Lets Dance, OMG.

Ha d fint alla söta!

 

Torsdag

Kategori: Allmänt

som vanlig är jag ute för sent och klockan pekar på efter midnatt. Men ändå. här kommer torsdagens rapport:

Ställde klockan på åtta, ungefär då kommer min mor in och säger att jag måste köra syster till läkaren.
jahapp.
Går upp och plockar ur diskmaskinen samt hänger upp tvätt (som ännu inte torkat riktigt)
Trycker i mig en macka bara för att jag måste äta någonting. Är vanligtvis inget fan av frukost men måste ju äta något. Kör iväg till doktorn. Jag hatar verkligen sjukhus miljöer. Antingen blir jag jätteflummig eller så får jag huvudvärk av den jobbigt sterila miljön, den hemska vita färgen och alla starka lampor. Idag fick jag ont i huvudet. Den släppte som tur var när jag kom ut i friska luften.
Tack o lov.
Tillbaka i huset bytte jag om och knallade iväg för att gå en runda med Vivi. Fick frågan om jag kunde ta henne idag med, visst, inga problem. Det var dock innan jag visste om att jag skulle köra syster, nu blev det lite tajt med tiden.
Hämtade Vivi vid tio i tolv, var ute en runda på 40 min, sen var jag tillbaka i huset runt ett tiden.
Då fixade jag och min söta syster lite lunch som vi åt tillsammans med ett avsnitt av Dark Angel.
Sen drog jag på mig ridklder och promenerade till stallet. Hämtade in Fiffi med en gång. Tydligen hade hon gått ett riktigt rejält ridpass i onsdags, så vi följde med Alva och Lydia på en skön skritt-runda. Jag satt kvar i sadeln den här gången! ;) Fiffi var precis så söt och snäll som hon brukar vara.
Passade på att ta det lugnt i stallet eftersom jag inte hade någon mer tid att passa. Tack tack för att det finns en radio i stallet dock! Stallsysslorna hade blivit så mycket tråkigare utan den. Nu är det ju riktigt kul! Fast, det är klart, hoppas ingen ser mig när jag hoppar omkring med sopkvasten och mimar till "I Kissed A Girl" eller likande. Jag vill ju inte fef någpn mardrömmar! :P

Kvällen avslutades med god mat, kaffe, jordnötskaka, och meningslöst pladder.
Klippte Philip med.
och nu ska jag sova!

God Natt!

Onsdag

Kategori: Allmänt

tjenixen!

Sorry för sjukt dålig updatering, men har inte riktigt haft något intressant att skriva. Jag menar, att starta hela datorn, vänta tills internet funkar (kan ta nån minut) logga in på bloggen för att skriva "hej. Idag bröt jag en nagel. Hejdå" Känns VÄLDIGT onödigt. Fast det kanske bara är jag som tycker det? Nåväl, det är min blogg, så då får jag göra vad tusan jag vill!

Idag ställde jag klockan på halv åtta, mamma nämde igår att hon behövde skjuts till jobbet, men tydligen behövde hon inte alls det. Nehepp, tänkte jag och somnde om.
Nu har jag precis satt på en maskin tvätt. Eller, mitt överkast samt två gardiner. Eller ett gardinpar? hur säger man? De ska hänga i samma fönster iallafall.

I vilket fall som helst.
Igår var en trevlig dag. Började med ett besök på vårdcentralen för att kolla upp min hosta och min fot. Det gick fint, ska kolla upp hostan hos en astma läkare och foten ska checkas av en rehabiliteing/sjukgymnast. Behöver antagligen någon fom av inlägg.
Handlade lite småsaker på vägen till huset. Sedan var det till att byta om och ta en lång skön promenad med Johanna. Underbart! Det får vi göra om tycker jag :) 
Efter promenaden satt det bra med lite kladdkaka. 

Såg två avsnitt av Dark Angel med Tea innan det var hög tid för kaffe. 
Sedan var det dags för mammas hår att få sig en omgång med saxen. Ska dock klippa om det lite idag. jag svär, det GÅR INTE att få det håret helt perfekt! jag dööööör! :p
nejdå

Har inte ätit frukost än, kanske skulle göra det? 
Ska ut med Vivi idag, och imorgon och på fredag ska jag till stallet.
Gött!

Kramar på er!

Maggan 

Söndag - avsittning!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i stallet :) Kallt men inte sådär jobbigt jättekallt som det kan vara, ni vet.
Iallafall. Johanna var hemma från jobbet idag, så söta hon kom ut till stallet så fixade vi mockning, mat o vatten ihop. (okej, jag mockade och Johanna gjorde resten)
Sedan hämtade jag in Fiffi. På väg till "skogen" kändes hon lite halvstressad, men inte för stressad, om ni hänger med på vad jag menar. Tyckte kanske att skridsko åkarna på sjön var lite läskiga. Men hon skrittade snällt, om än lite snabbt, förbi. Så länge gick det ju fin fint!
Ridningen gick helt super den med. Tyvärr är det ju så hårt i marken, men hon skrittade fin fint på tygeln. Själv var jag överlycklig. Fiffi kändes som en helt ny häst efter att ha varit lite stel i musklerna ett tag. Så skönt att det har släppt! :)
Skrittade tillbaka genom skogen igen, det gick fint fram tills dess att vi närmade oss skridskoåkarna igen. Där tog det tvärstopp. Men eftersom att det gick så fint att rida förbi dem första gången tyckte jag inte att det skulle skada att rida förbi dem igen. Men det tyckte tydligen Fiffi, hon tar ett stort skutt snett framåt, själv hänger man inte med och landar på vallen intill stigen. (Gött att landa där dock, så slapp man trilla så långt) Har till och med lyckats hålla fast i tyglarna, men sen kastar Fiffi upp huvudet, och sen har jag inte en chans att springa ikapp den hästen när hon har fått upp farten. Dock vänder hon och springer emot mig igen, men stannar gör hon ju inte! Jag bestämmer mig för att gå ut mot vägen och ta av åt vänster. Fortsätter man uppför backen och svänger vänster igen kommer man nämligen till den grusväg vi alltid rider till. Ringer Johanna och hon kommer för att möte Fiffi om hon springer hem direkt.
Med lite om och men hittar vi Fiffi i skogen igen och jag kan skritta tillbaka till stallet.

Det var min lilla "trilla-av-Fiffi-för-första-gången" story. Undrar när nästa gång blir?!
Den nya sadeln var dock urskön att sitta i! Passade mina korta ben utmärkt! :) Fast, det är klart, dressyrsadeln är riktigt bekväm den med..
Nu kommer jag ha beslutsångest nästa gång jag är i stallet jue! ;)


Fiffi är världens sötaste, så man kan ju inte vara arg på henne för länge!
Bilden är dock inte tagen idag...


Min syster kom hem idag! Det firades med ett avsnitt av Dark Angel.

Nu ska jag strax sova..
det rycker lite oroendeväckande i ögonlocken.
Ha det fint!

Fredag

Kategori: Allmänt

Sorry mitt lilla psykbryt tidigare idag.
Ska försöka skärpa mig lite.

Saknar dock min syster som bara den! Hon är i Halmstad i helgen.
Bjuder på lite bilder från idag!



Fryser som bara den i väntan på tåget


VI väntar på.. tåget. la la la laaa!




min lillsasyster som är sååå mycket längre än mig.. :(

Fredag - helvete!

Kategori: Allmänt

Vaknade med en äckligt jobbi huvudvärk i morse. En släng av migrän skulle jag kunna tänka mig. Inte blev den bättre av att jag följande:
Öppnade ett brev som kom till mig med posten igår. (Glömde bort att öppna det igår)
Läste den översta raden och det kändes precis som om jag fått en riktigt fet smäll på käften.
Magen knöts ihop.

Det stod:
Tyvärr är Ert operationsdatum ändrad.
Din operation är nu planerad måndag 2 mars 2009
.

Jag känner mig helt skakig.
Det här låter säkert som världens minsta problem. Men för mig är det faktisk jättejobbigt. Jag har ju gått och förberett mig mentalt sen jag fick reda på datumet första gången. De här sista dagarna har jag verkligen tänkt igenom hur jag kommer att må och osv. Sen är det en del papper med försäkringskassan som ska skickas in med.

Orkar inte skriva mer nu.
Ska snart in och möta upp mamma för att hämta Theres tågbiljett. Ska plocka upp henne på hennes skolan sen åker vi och käkar något innan jag följer henne till tåget.

Hörs kanske lite senare.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Shit vad trött jag är!
Ska skriva ett litet inlägg om min dag innan jag börjar snarka, hehe.

jo,
Dagen började av att klockan pep, såklart. Jag tror jag har lärt mig att stänga av den i sömnen, inte bra! Jag brukar nämligen allltid sätta mobilalarmet på flera olika klockslag så att jag verkligen vaknar. Men av någon anledning hoppar mobilen över det första klockslaget ibland. Eller, så är det helt enkelt jag som trycker av det omedvetet? Ett mysterium det där..
Knallade iväg till stallet runt elva snåret. mockade och hela faderullan. När jag mockade sken solen och vädret var helt underbart! Kallt, men nice. Sedan, när Fiffi var färdigsadlad, då var det minsann ingen sol! Min vanliga otur det där :( Ridningen gick dock bra, förutom att Fiffi stannade på ett ställe, hin frös fast, och försökte vända ett par tre gånger. Men hon var hur söt som helst annars och gick bra framåt.

När jag kom tillbaka till huset damsög jag först mitt rum (det ni!) innan jag tog en varm dush och försökte värma upp mina isbitar till tår. (måste, köpa, fodrade, ridskor) Fixade lite nyponsoppa till mig och André innan jag tog bilen för att möta upp mamma. Storhandling stod på schemat för eftermiddagen. Och som vi handlade! Låter bilden nedan tala för sig själv..


Vi fick inte ens plats med alla matvaror i en matvagn

Annars då? Jodå. Försöker att peppa mig själv så smått inför operationen. Är helt ärligt inte speciellt nervös. Inte för att det ska bli kul på något sätt, men jag måste ju. Är mer spänd på hur resultatet kommer att bli..

Nehepp, tänkte se klart på fimen jag börjad på igår, Apocalypto.
Ha d fint!


Mina två beroenden just nu
Me Like! :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hejsan hejsan!

Idag är det onsdag, vilket betyder att jag har varit ute på en lång skön promenad med Vivi i förmiddags. Riktigt härligt väder att vara ute i idag. Nice :)
Sedan körde jag o hämtade systern min eftersom hon skulle ta blodprov. Då mamma jobbade fick jag följa med som mentalt stöd. Det gick på typ fem minuter, sen var der klart! Det gillar jag! Inga utdragna läkarbesök, det är bara segt. Nepp, fort och smidigt ska det gå!

Imorgon ska jag till stallet igen. Ska bli så gött! Skita ner sig lite! :)

Sitter och kollar på den här filmen... Ska berätta vad jag tyckte när jag har sett klart den.

Tisdag - (eller onsdag)

Kategori: Allmänt

jaa.. asså, just nu är det faktiskt onsdag. Men vi kan väl låtsas att de fortfarande är tisdag?

Idag har det inte hänt så mycket
Körde och lämnade mamma och syster på skolan respektive jobbet vid nio imorse. Sen körde jag tillbaka till huset.
Satte på diskmaskinen
Gick en runda på ungefär en timme
Hängde upp tvätten
Duschade
Lagade lite lunch (pytt i panna, så jeffla god!)
Plockade ur diskmaskinen samtidigt
Käkade och tittade på Ellen deGeneres show
Titttade på Dark Angel med syrran när hon kom från skolan (bra serie det där)
Körde och hämtade mamma vid halv fem
Drack kaffe :)
Underhöll mamma medan hon lagade kvällsmat (makaronilåda)
Var ute och gick ca 30 min
Käkade
Fixade lite med tvätten
Kollade på Shear Genius
Kollade på Andra Avenyn och strök kläder samtidigt
Läste min bok "Ljudet av Ditt hjärta" (så bra!)
och sen hamnade jag framför datorn
Nu ska jag strax sova. Ska eventuellt köra mamma till jobbet imorgon vid halv åtta.

Sitter förresten och spanar efter jobb. Och nej, jag är varken sjuksköterska, miljöskyddsinspektör, processledare, administratör eller färskvaruchef.  Så det ser lite halvmörkt ut, hehe.

Ha d fint!

Måndag

Kategori: Allmänt

Det gick inte att komma in här igår jue :( Försökte och försökte men icke icke.
Men nu är jag här, har dock inget intressant alls att skriva.
Jag mår bra. Varken mer eller mindre.

Idag ska jag först gå ut med Vivi, hunden jag tar hand om ni vet. Mamma ska följa med ;) Inget jättetrevligt väder ute, men det ska inte vara några problem. Vi får gå oss varma helt enkelt. (snacka om att samtalsämnena tryter när man snackar väder)
Sen ska vi in till centrum en runda innan det blir Maxi o storhandling. Fy vad kul :( Fast det går ju fortare om man är två förstås. Sedan är det så in i helvete tungt att köra en fullastad matvagn själv. Tycker ni inte?

Nepp.. ska ut i det härliga vädret nu.

ha d!



kanske kan köpa någon god fika till huset när vi ändå handlar? ;)

lördag - körslaget

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag vid tio. Najs med helg så man kan sova lite längre utan att få dåligt samvete.
Käkade frukost med mamma o syster innan jag knallade iväg till stallet. Tanken var att jag skulle mocka och rida, men eftersom det forfarande ligger en hel del is på vägarna hoppade vi över ridningen idag.. Det var dock riktigt gött att mocka igen. Släpa vattenhinkar och sopa stallgången. Göra lite nytta helt enkelt :)

Tillbaka till huset sen bakade jag chokladmuffins som vi fikade innan vi gick en sväg. Först gick jag med mamma, men gick en extrarunda själv sen. Var ute i ungegär en timme och tjugo minuter. Härligt! :) Även om det är is ute så är vädret riktigt gött!

Har dukat och skalat potatis och morötter till middagen som står i ugnen. Den är nog klar strax. Då ska här ätas!
Till middagen blir det körslaget, vilken kör tror ni kommer åka ut idag?

Ha d bäst!

Fredag - Lets Dance

Kategori: Allmänt

Hur töntigt det än låter så måste jag bara säga (skriva) att det blir Lets Dance som ses på burken ikväll. Mest för att se huruvida deltagarna kommer att göra bort sig eller inte. Vem som blir årets Peppe och vem som blir årets Anna Bok.
Ngn mer som vågar erkänna att de ska se det?!

Annars har jag inte gjort så mkt idag. Bara det vanliga som att hänga upp tvätt och plocka ur diskmaskinen. Tog även en timmes promenad medans solen ännu var uppe. Härligt väder idag! Dock är det fortfarande ganska mycket is kvar. Hoppas verkligen det blir varmare inatt och imorgon så att jag kan rida!

Nepp, ska hjälpa mamma med maten nu.
Ha d!

Movienight

Kategori: Allmänt

Har precis sett klart på "In the land of women"
med Adam Brody, Kristen Stewart och Meg Ryan. En riktigt bra film! Den kan jag helt klart rekomendera :)



Andra bra filmer är:

This Christmas
med bland annat Chris Brown



Vill du kanske se något lättsmält?
Wild Child
med Emma Roberts passar bra då!



Torsdag - no, no, no

Kategori: Allmänt

Här var det tomt på nya inlägg ser jag. Det beror endast på att jag inte har ett smack intressant att skriva. De senaste dagarna har gått åt till att läsa klart två böcker, "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst" som jag fick i julklapp. Nu har jag börjat på den tredje. Hoppas verkligen att den är lika bra som de tidigare två, annars blir jag grymt besviken!

Idag har jag varit med syster hos sjukgymnasten. Körde in mamma till hennes jobb vid halv tio, sen handlade jag lite mat innan jag hämtade upp syster på hennes skola. Sjuggymnastiken var grymt trist, det hände inget alls, så jag satt mest och fånade mig. haha!
Sedan körde vi tillbaka hit igen. Käkar lite broccoli medans jag skriver det här. Me like broccoli :)


Lyssnar på den här låten som Johanna tipsade om:
Nelly Furtado  - Try

Nämde jag förresten att jag sökt jobb på Tvätteriet här i Alingsås? Fick tips på att de behövde vikarier, men så var tydligen inte fallet, vilket jag fick reda på alldeles nyss. Därav rubriken till dagens inlägg, Nej nej och åter nej är det enda man får höra nuförtiden :(
Irriterande jobbigt.
Det som är ännu mer irriterande är att alla salonger eller anställningar i övrigt som söker personal vill ha en person med jobberfarenhet, men hur tusan ska man få jobberfarenhet om man aldrig kan få en första anställning? Man kan ju knappt vikariera någonstans heller.
Sjukt störande.

Aja, ska sätta mig med min bok en stund innan jag snörar på mig kängorna och bege mig ut på en skön  promenad.
See ya!




Im pushing people away
before they leave me

Tisdag - still awake

Kategori: Allmänt

klockan är nu 02.45, tisdag natt. Jag ska strax sova, kom dock på att jag inte skrivit något sedan jag åkte till Halmstad i fredags.
Det blev en trevlig helg med mormor o morfar. God mat, (mormors lax är bäst!)
Jag kunde även en fråga på "på spåret" som ingen annan kunde, inte ens de tävlande i programmet, nämligen, vad hette de tre skepp som Columbus seglade med när han "upptäckte" Amerika. Jo, Sankta Maria, Niña och Piñta! :)

Sorry att jag inte pallade skriva i söndags när vi kom tillbaka eller i går (måndag)
Känner inte för att göra någonting alls.
Mer än att dra täcket över huvudet och låtsas om att något eller någonting existerar.

Så det tänke jag göra nu.

God Natt

Fredag - Here we go again

Kategori: Allmänt



Halmstad
nu kommer vi! :)

Torsdag - en dag full av meningslöst vetande

Kategori: Allmänt


Igår och idag har vi spelat det oerhört intressanta spelet "True or False" här i huset.
För er som inte vet går det ut på att man får ett påstående som man sedan ska gissa är "Sant" eller "Falskt". Om man innan spelets början trodde att Tv:n var den största källan till meningslöst vetande har man blivit gravt lurad. Efter spelomgången hade jag fått reda på en massa saker som jag inte haft en aning om. Saker som jag heller aldrig, antagligen, kommer att ha användning för.
Tänkte bjuda på några som jag fortfarande kommer ihåg:

Under antiken gjordes huvudvärkstabletter som bland annat innehöll opium
I antikens grekland troode man att folket i norr endast hade ett ben och att de var kannibaler.
I Japan har man framställt en choklad som motverkar röta i tänderna
Popcorn har funnits i 5000 år
Ryggsköldarna på Galapagos-sköldpaddorna ser olika ut beroende på vilken av öarna sköldpaddan lever på
I Egyptien fanns en 15-årig ärkedrottning som gifte sig med sin 96-årige morfar. Äktenskapet varade i 4 år (sen dog väl gubben) och var barnlöst.

Visste ni det?!!
Ska till Halmstad i helgen, så kommer i vanlig ordning inte ha något internet!
Hörs på söndag igen

första dagen på det nya året

Kategori: Allmänt

Hejsan!!

Sitter här och lyssnar på musik i min ensamhet. Härligt! en del människor måste ha folk runt sig hela tiden. Det skulle jag aldrig klara! Måste få ta en paus från allt och alla mellan varven. Så gött så gött.

Nämnde ju att jag skulle skriva ett inlägg ang år 2008, men jag tror inte jag pallar det. Det skulle ändå inte bli intressant för någon annan än mig själv i vilket fall som helst. Så, tänkte istället blicka framåt (har hört att man ska göra det) och fundera ut vad detta nya år, år 2009 kommer att innehålla. Förutom det självklara då som fyra årstider, 365 dagar och 52 veckor. hihi
Den 26:e januari kommer jag operera näsan och läppen för sista gången. (hoppas jag på iaf, orkar inte jubla i förskott)
Den 27:e januari kommer jag se till att vara hög på smärtstillande ;)
Den  23:e september fyller jag 20 :)

Däremellan kommer jag antagligen fira påsk, midsommar och hela faderullan. Som ni märker har jag inte speciellt mycket inplanerat under året. Känns lite konstigt att inte ha skolan att fixera tankarna på. Det var ganska skönt att alltid ha något att tänka på, så att man slapp tänka på allt annat som snurrar runt.
äsch, vad jobbigt det här blev nu helt plötsligt då.
Ska se om det finns något roligt klipp på youtube, sen ska jag packa klart inför imorgon då mamma, syster o jag ska ner till Halmstad en sväng. Inna jag lägger mig ska jag hinna med att kolla på "10 år med parlamentet", skriva recept för glatta livet och läsa klart boken "Om jag kunde drömma". Jag är helt besatt av den! Vågar knappt börja, för då har jag problem med att sluta läsa. hehe

Ha det fint alla söta!



you were my life
and when you died inside
so did I

Gott Nytt År!

Kategori: Allmänt


ja, Gott Nytt År på er  då allihop! 
Jag vet att jag sa att jag skulle skriva en sammanfattning om 2008, men nu är klockan snart fyra på morgonen och jag är trött! Så, skriver kanske senare idag, vi får se!
Hur som helst kan jag ju säga att jag mår så mycket bättre den här nyårsdagen än vad jag gjorde för ett år sedan.
Det är iallfall vad jag inbillar mig.

2009 kickstartar med en käftsmäll, operation den 26:e januari!

Vill tacka alla för ett fint 2008 som kommer innebära en massa fina minnenn att tänka tillbaka på i framtiden.
Tack!




puss på er!