ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Torsdag 30 juli 2015

Kategori: Allmänt
 
Bildnomb från dagens eftermiddagspromenad på Hjortgården. Hittade en stig, följde den och hamnade så småningom på vandringsleden ( tror den heter så?). Stundtals väääääldigt blött och geggigt, men så härligt! :) 

Tisdag 28 juli 2015

Kategori: Allmänt

Några random pics från en kvällspromenad nere vid Mjörn förra veckan. Svårt att ta roliga bilder i den här sommarens regnrusk... :(
 
Idag fick jag äran att vara hundvakt åt Bella. Tog en lång power nap med båda hundarna i sängen. Så himla mysigt! Var nära på att inte komma upp alls. Men tog mig i kragen och gick en runda. Lämnade tillbaka Bella innan jag och Besos strosade potatisleden och plockade blåbär. I regn. När jag började frysa traskade vi hemåt och jag värmde mig med en dusch.  Har mölat oförskämt mycket vattenmelon och slötittat på förra säsongen av SYTYCD. Har haft en något motig dag mentalt så då är dans bästa botemedlet :D

till mitt fjortonåriga jag

Kategori: Allmänt


 
Till mitt fjortonåriga jag. Från mig idag, jag vet så mycket som du inte vet än. Jag vet följderna av ditt handlande, dina tankar och det du inte gjorde.
 
Till att börja med. Skilsmässan var inte ditt fel. Du tror dock än idag att det var ditt fel, fast du egentligen vet att det inte var det. Hur skulle det kunna vara ditt fel? Du var bara tolv år. Ett barn har inte ansvar över sina föräldrar. Det är inte din uppgift att hålla familjen på fötter. Bortse från det skolkuratorn. lärare och släktingar säger till dig. Bara för att du är äldst ska du inte ta ansvaret över din familjs lycka och välmående. Folk kommer berätta saker för dig som du inte vill höra. Be dem sluta. Du kommer påverkas mer än du tror av dessa människors ord. De lättar sitt hjärta men tynger ner ditt. Deras sorg är inte ditt ok att bära. Deras tankar kommer förvirra dina egna.
 
Till mig då. Du är en bra syster och en bra dotter. På riktigt. Du tror själv att du är värdelös, eftersom du inte kan skydda dem du älskar från det som gör ont. Du försöker skydda dem från varandra. Du försöker skydda dem från omvärlden. Du försöker även skydda dem från dig själv. Det slutar så ofta med att du står emellan med information som du inte vet var du ska göra av. Så du lagrar den i dig själv. Säger inte hela sanningar. Delar upp den och berättar det som du tror gör gott istället för ont. När din pappa undrar varför dina syskon inte vill prata med honom svarar du med en halv sanning och en halv lögn. Det är inte din uppgift att förmedla vuxnas tankar och åsikter.
 
Du är fin om du är. Just nu. Du kommer genomgå ytterligare en näsoperation samt en hel del tandreglering. Men det är bara ytligt. Kom ihåg det. Du är fin som du är just nu. Utsidan påverkar inte så mycket som man tror. Under de kommande åren kommer du gå upp och ner i vikt. Du kommer upptäcka att vikten inte spelar någon roll. Du kommer må både bra och dåligt oavsett vilken siffra som vågen visar. Våga tycka om dig själv. Du har en kropp som gör vad du ber den om.  
 
Du kommer flytta till en ny stad. Du kommer känna dig värdelös. Folk i din närhet kommer säga att du är värdelös. Det är du inte. Att kompensera din arbetslöshet med att städa, diska och handla för att ¨känna tillfredställelse fungerar inte i längden. Det skapar bara en ångest. Det är under den här perioden som din prestationsångest blommar upp. Du har haft det förr, så du känner igen symptomen. Under den här perioden kommer du skapa en ätstörning. För att du själv tycker att du är så värdelös som du tror att din omgivning anser att du är. Jag säger till dig nu. Du är inte värdelös. Att inte ha en framtidsplan betyder inte att man inte är ambitiös. För din del betyder det bara att du bara inte planerade ditt liv så pass långt fram, vilket leder oss till sista punkten; till mitt fjortonåriga jag. Våga planera inför framtiden. Du kommer uppleva din tjugoårs dag. Du tror inte nu att du kommer orka så länge. Men tro mig, du kommer må bättre. Det gör inte alltid så här ont.

Måndag 27 juli 2015

Kategori: Allmänt


  Skulle inte ha jättemycket emot att sitta här just nu. Stranden i Halmstad. :) 
De senaste dagarna har spenderats med att plocka blåbär, kolla på film och funderat på kommande termins dansklasser. De yngsta barnens musik är alltid krångligast.. Roliga låtar utan allt för grov text . Svårare än det låter

Fredag 24 juli 2015

Kategori: Allmänt

Dagens fångst. Blod, svett och tårar bakom. Iaf svett och blod. Slogs mot alla äckliga mygg.. Fasiken vad jag ogillar mygg.. :( 

Annars har det varit en dag då ordet nej stått i fokus. Noll motivation till något alls. Började dagen med en långpromenad dock. Ibland är det bra att slaviskt följa sina rutiner. Plockade som sagt blåbär på kvällen. Fantastiskt fint o fridfullt. 

Onsdag 22 juli 2015

Kategori: Allmänt

 
När man tror att man trycker publicera inlägg men egentligen bara arkiverar.. Suck. Här kommer gårdagens inlägg. 

Fick ett ryck och körde ner till Halmstad. Saknade mormor morfar och havet. Började med att sätta mig på stranden och bara andas havsluft i två timmar. Sedan spenderade jag kvällen i morföräldrarnas soffa. Kollade på något konstigt TV program och bara var. Som på den gamla goda tiden. Vad jag kan sakna det..  Men mysigt var det! 
 

Knähund

Kategori: Allmänt

  
Älskar den här hunden. Mitt allt 

Måndag 20 juli 2015

Kategori: Allmänt

 

Tog med mig hunden, mobilen med podcast och ett tomt glasspaket och knatade ut i skogen. Glasspaketet fylldes med blåbär. Jag fick myggbett och Besos fick springa fritt och åt bär direkt från busken. Svensk sommar kan vara ganska mysig ändå :) 

Lördag 18 juli 2015

Kategori: Allmänt

Två bilder från gårdagens spontana häng med två av de bästa jag vet. Samtal om allt och inget. Tack fina vän för en fin eftermiddag :)

Idag mötte mamma, syster och jag upp Karin och hennes lilla familj då de var på besök i såsen. Vi ses alldeles för sällan så det var himla kul o bara säga hej! 

Torsdag 16 juli 2015

Kategori: Allmänt


 Långpromenad med mamma i förmiddags. Sedan gick jag o besos samma runda igen och plockade blåbär. Eller, jag plockade och hunden åt. Sedan kilade vi bort och inhandlade diverse sjukt nödvändiga livsmedel. Så sammanlagt var vi ute i 3 timmar, typ. Då får man lägga sug raklång några minuter tycker jag :)

Onsdag 15 juli 2015

Kategori: Allmänt
 
Knatade min eftermiddagspromenad i VB idag. Bild nr 2 visar hur mycket off road vi gick. Utmaning och koordination mina vänner. ;) 

Tisdag 14 juli 2015

Kategori: Allmänt


 Idag har jag plockar blåbär och klippt on bror. Inte ofta vi ses i för tiden. Det är väl typ när han vill bli klippt.. 

Sitter och kollar gamla säsonger av SYTYCD. Himla kul! :) dans är tidslöst. Älskar det ❤️

Söndag 12 juli 2015

Kategori: Allmänt

 Hundvakt även idag :) råkade dock sova lite för länge efter morgonpromenaden eftersom det var så himla mysigt med båda hundarna i sängen. Något bara en hundmänniska förstår gissar jag  ;) 

Besos och jag tog vår eftermiddagspromenad mellan vändorna ner till tvättstugan. 

Lördag 11 juli 2015

Kategori: Allmänt


Var barnvakt åt min systers hund idag. Söta lilla Bella :)

Kikade bort till Teas jobb och hämtade henne. Eftersom jag då hade sovit typ fyra och en halv timme tog vi en power nap tillsammans. Himla mysigt. Hann vara en stund på hundrastplatsen och tog en kort promenad innan syster slutade jobbet. 

Besos och jag knatade min mya favorit runda. Lyssnade på podcast under tiden. Rensade tankarna. Otroligt med skit man samlar på sig.. 

Fredag 10 juli 2015

Kategori: Allmänt

 Om ni undrar varför ni får två nästintill identiska bilder så är det för att ni får det helt enkelt. Slut på förklaring. 

Seg dag idag. Gick en runda med Besos innan vi åkte hem till syster och fick kaffe. Tjatade med henne ut på en kort skogspromenad. Hämtade ut min dator innan så nu ska jag hem och fixa med den hade jag tänkt :)

Som där fast här

Kategori: Allmänt


Från efterniddagens promenad. Bytte varv idag och fick därmed gå uppför en del. Kändes nästan som att gå upp på kalfjället. Lite för höga träd bara.. 

Torsdag 9 juli 2015

Kategori: Allmänt


 Semester i ett regnigt sommar Sverige. Stanna uppe lite för länge på kvällen och därmed vakna lite sent. Varvar med att läsa, dricka kaffe och promenera med Besos. Älskar att kunna vara ute och strosa utan tidspress. Lyssnar på podcast varvat med musik. Spenderar pengar på en ny dator och mölar vattenmelon :)

Måndag 6 juli 2015

Kategori: Allmänt

Bilder från gårdagens långsamma promenad. Så otroligt varmt så jag smälte typ. Nära att jag gjorde som Besos och ställde mig i vattnet ;)

Idag har jag tagit det oförskämt lugnt. Första riktiga semesterdagen, och såklart ingen sol. Men jag bestämde mig för att inte deppa över det. Ska istället erkänna att det var lite gött att kunna röra sig utan att svettas sönder. 

Trams

Kategori: Allmänt Min syster brukar tycka att jag och min mamma är otroligt töntiga och jobbiga.. Vi må vara olika jag och min mor, men tramsa kan vi ;) Finns ingen det är så roligt att sitta i ett väntrum tillsammans med som min mamma! 

Under ett täcke av moln

Kategori: Allmänt


 
Avslutar dagen med lite jordgubbar på balkongen. Känns spm att jag sitter under ett täcke av moln. <3

Söndag 5 juli 2015

Kategori: Allmänt

 Vi hänger på savannen medan vi väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Solen gick precis i moln så det är lite lagom varmt :) Jag läser och Besos håller koll på omgivningen. Bra uppdelning! 

Fredag 3 juli 2015

Kategori: Allmänt 

Gårdagen inleddes med en mindre migrän-attack. Avslutades med häng på Savannen och jordgubbar på altanen. Jordgubbar smakar sommar. 
Idag är det sista jobbdagen innan semester. Tänker göra absolut inget alls i eftermiddag. Bara för att jag kan.. 


Onsdag 1 juli 2015

Kategori: Allmänt

 Bilder från kvällens långsamma promenad genom ett ljummet Alingsås. Lyssnade på Clara Henrys sommarprat varvat med musik. Jag älskar att lyssna på när andra pratar. Andra människors vardagssamtal kan vara oerhört lärorikt. 

Annars var dagens höjdpunkt när jag fick ligga näsa mot nos med Besos på mattan efter vår långpromenad. Jag har sagt det förut, jag behöver honom så mycket. Ibland som motivation för att bara kliva ur sängen på morgonen. 

På tal om säng. Sova skulle jag gjort för längesedan. 

Tisdag 30 juni 2015

Kategori: Allmänt


 
Jobbade till halv fyra. Kom hem och pussade lite på bästa vännen innan vi tog en långpromenad. Bytte runda idag. Runt Gerdsken, ner till Vadsjön och sedan tillbaka samma väg. Duschen efteråt var välbehövlig vill jag lova :) 
såg såklart matchen ikväll. Härligt peppad man blir av att se andras lycka :) 

Nu: sova för imorgon är det jobb igen! Nedräkning till semestern mina vänner..