ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Söndag 30 augusti 2015

Kategori: Allmänt

 Lycka är att få somna bredvid mitt hjärta. 

Promenader, klippa Håkan och lite kvalitetstid med mamma o syster. 
Imorgon är det lång arbetsdag. Dags att sova. 

Tack mamma

Kategori: Allmänt

 
Som en uppföljning till förra inlägget.
En hyllning till min fina mamma som alltid fått mig att känns mig älskad. Jag vet inte hur många gånger jag frågat om hon älskar mig. Om hon älskar mig lika mycket som hon älskar mina syskon. Och vet ni. Oavsett hur stressad, trött eller upptagen hon varit så minns jag det som att hon alltid tagit sig tid att svara mig. Hon älskar oss alla tre precis lika mycket. För en liten tjej som fått höra att hon inte kan bli älskad på riktigt eftersom hon är adopterad har det varit ovärderligt att få ett sånt svar.
Tack mamma!
  ... Jag älskar Dig med! 

Att älska en adopterad

Kategori: Allmänt
När jag var sex år gammal började jag i förskoleklass. Det var i samma veva som jag började få frågor som:
- vad kommer du ifrån?
- vem är din riktiga mamma?
Dessa frågor följdes upp av en ström påståenden:
- din mamma är inte din riktiga mamma
- du är inte svensk egentligen
- du är inte en riktig Colombian 
- din mamma älskar inte dig på riktigt eftersom du är adopterad.
- du älskar inte din mamma på riktigt eftersom det inte är din riktiga mamma


Jag kommer ihåg att det oftast var vuxna som sa det till mig. Vuxna människor som presenterade sin åsikt, sina fördomar och siba uppdiktade tankar som att det var sanningar. 
Förstod de vad de gjorde? De tog ifrån mig det finaste och renaste jag hade. De tog ifrån mig den ovillkorliga kärleken som finns mellan ett barn och en mor. 

Genom att säga till mig att jag inte kunde älska min mamma på riktigt, eller på samma sätt som ett biologiskt barn älskar sin mamma berättade de för mig att jag inte var tillräckligt. Det jag gav i kärlek var inte tillräckligt. Enbart eftersom min mamma och mina syskon inte är knutna via biologiska band. 

Förstod de hur ont det gjorde? Förstod de vilken förödande effekt de hade på mig? Att det det skulle leda till år av kompensation från min sida. Jag måste kompensera för att jag som person inte räcker till. Jag ska vara den där snälla lilla dottern som man bara måste tycks om. För hon är ju så duktig.  

Jag idag förstår att folk handlade utifrån okunskap. De visste inte. Så de skapade en sanning från vad de själva trodde. Okunskap kan vara förödande. Fördomar likaså. Farliga, på riktigt. Små ord skapar stora sår. Dessa sår blir ärr. Och dessa ärr kanske aldrig bleknar.

Fredag 28 augusti 2015

Kategori: Allmänt

 Högskoleutbildad o kokar disktrasa på jobbet. Det går bra nu. ;) 

Fredag och en lugn dag på jobbet. Hittills. Slutar halv fem och då tänker jag  åka raka vägen hem och krama på min vovve. ❤️

Torsdag 27 augusti 2015

Kategori: Allmänt

 
Sitter och kollar på Landgång samtidigt som jag betalar räkningar, läser bloggar, spelar Word Freud samt kikar runt för ALLEBIKE och AMTS räkning. Multitasking helt enkelt :)

Måndag 24 augusti 2015

Kategori: AllmäntFrån igår. Kontraster. Kvällspromenad ner till sjön och sedan ner i källaren för att hämta tvätt. Tog med mig vakthunden ner. 

Just nu sitter jag på jobbet och väntar in dagens möte. Det var åskoväder nyss och  jag surar för att jag inte var hemma. Jag älskar åska!! 

Lördag 22 augusti 2015

Kategori: Allmänt
Några snaps från dagen. Lämnade Besos hos mamma vid 8.00 för att sedan bege mig till Allebike. Först möte följt av prova-på-dag. Lång dag! De klasser jag hade gick riktigt bra oxh jag blev om möjligt ännu mer peppad att dra igång! 

Trotsade tröttheten när jag kom hem vid 17 och tog med mig vovven till Hjortgården för en långpromenad. Var tvungen att få komma ut i det fina vädret efter en hel dag inomhus.. :) 

Onsdag 19 augusti 2015

Kategori: Allmänt

 
Jobba till 17.
Promenad med Besos i ett Hjortgården som badade i ett magiskt sensommarljus. Tyvärr ingen bra bild på det.. :( Kom hem och lade mig på mattan och kikade på idol. Passade på att gosa med vovven. Ovärderliga stunder <3 
Kvällspromenad och lite bus på Savannen hanns också med. Inte helt fel med dessa sommardagar i augusti. Känns som att man kan stressa under sommaren bara för att man känner att man måste ta vara på ledigheten. Dessa dagar blir bara en fin bonus :)

Måndag 17 augusti 2015

Kategori: Allmänt

Bild från igår. 

Jobba 7:45-19. Hem och vänta in Besos  innan vi körde ut till Vb och tittade på Idol med syster. Nu är jag lite lagom seg i huvudet. Känns dessutom som om jag har en förkylning på G. Himla segt. 

Lördag 15 augusti 2015

Kategori: Allmänt


Från eftermiddagens promenad ner till sjön. Min fina vovve som bara visar baken så fort jag vill ta kort ;)

Sovmorgon och långpromenad på Hjortgården. Egentligen var tanken att jag skulle till Way Out West med syster men blev lite ändrade planer... En kväll i soffan med hunden istället. Tur att man har en bra filmsamling :))

Fredag 14 Augusti 2015

Kategori: Allmänt

 

  Två töntar på WoW

Andra veckan på jobbet avklarad. Inskolningar vilket tar på krafterna. Men jag trivs verkligen bra tillsammans med mina kollegor. Väldigt viktigt :) efter att ha sprungit lite ärenden efter jobbet tog jag en power nap. Otroligt gött. Sedan drog jag och syster in till Way Out West som jag vunnit biljetter till. Kul att få göra något med sin syster!! 

Torsdag 13 augusti 2015

Kategori: Allmänt

Någon ( läs mamma) lappade min bil igår. Var bära en hjärtattack bär jag såg lappen på håll. Fan. Inte en p-bot! Men sedan såg jag vad och vem det var ifrån. Värmde mitt hjärta :)

Jobb, promenad och sedan körde jag ut till Vb för lite kvällstävlingarna och en promenad med mamma, Linda och Ebba. :) mysigt! 

Måndag 10 augusti 2015

Kategori: AllmäntEtt gäng bilder från dagens kvällspromenad. Besos fick lust att bada så jag knallade i med kläderna på. Uppfriskande :) Sen att folk tittade ute konstigt på oss bjuder jag på ;) 

Öppnade på jobbet idag, dvs klockan 06.00. Skjut mig. Att det sedan är totalt omöjligt att få ordentlig med sömn natten innan är ju faktum. Så sjukt rädd att försova mig att jag ligger lite på helspänn. Så när jag slutade vid 13.30, och efter en snabbhandling däckade jag en timme. Välbehövligt. En kort promenad med Besos innan jag cyklade bort och hade två timmars verksamhets möte. 

Nu har jag landat i soffan och tänkte bara sitta här ett tag. Se klart Terminator  och äta vattenmelon. Bra avslut :)

Söndag 9 augusti 2015

Kategori: Allmänt

Älskade kompis på dygnets favoritrunda. Den precis innan man stänger av alla måsten och kryper upp i soffan. 

Har tvättat, handlat promenerat och sedan promenerat en gång till, den här gången i sällskap med mamma. Imorgon är det by arbetsvecka, och jag börjar klockan 6.00. Skjut mig i förväg, tack. 

Lördag 8 augusti 2015

Kategori: Allmänt

  Från eftermiddags/kvällspromenaden. Besos hittade en pinne att tugga på. Perfekt tyckte jag då han stod stilla tillräckligt länge för att fastna på bild :) 

Annars en mycket lat lördag. Gick vandringsleden på Hjortgården. Den har blivit något av en favorit. Himla mysig. 
Mölat vattenmelon och kaffe och tittar på säsong fyra av SYTYCD. 

Torsdag 6 augusti 2015

Kategori: Allmänt
 Jobb för att sedan ta oss ut till VB för att fira bror som fyller år idag. Dock drog han till Halmstad så jag spenderade kvällen med syster, systers pojkvän och kusinerna. Spelade kort. Hur kul är inte det? Trots att jag förlorade bra fler gånger än jag vann.. ;)

My passion

Kategori: Allmänt

  I might use my body to dance
But i dance from my soul 

Tisdag 4 augusti 2015

Kategori: Allmänt


Sitter på jobbet men slutar snart så då ska jag hem till den här sötisen :) 
Igår jobbade jag 9.30-18. På fyra timmars sömn. Totalt omöjligt att somna. Dock råkade jag somna när jag kom hem.. Hehe. Fast fasiken vad gött det var 😉 

Får se vad som orkas med i dag... Det där med att somna i tid.. 

Lördag 1 augusti 2015

Kategori: Allmänt Vaknade med ångest över att semestern snart är slut. Prestationsångesten kommer krypande. Tur då att man har Besos som tvingar upp en ur sängen. Följde upp en långpromenad med en kopp kaffe på balkongen innan vi tog oss till Hjortgården. Knatade vandringsleden även idag, men stannade mellan varven och plockade blåbär. 
Avslutade kvällen med att lägga koreografi på samtliga av mina kommande dansklasser i höst. Konstigt hur hjärnan fungerar. Lite ångest och poff så levererar hjärnan. Men tack :) Bra avslut på en dag som blev riktigt mysig ändå. 

Fredag 31 juli 2015

Kategori: Allmänt

  Efter en långpromenad, en Power nap och en kaffe i VB med mamma och syster så drog jag och Besos till Hjortgården. Jag ville prova att gå hela Vandringsleden. I regn. Vid två tillfällen regnade det så pass mycket så att Besos "gömde" sig under träd. Stackars liten ;) Jag gillar att gå i regn. Nackdelen är att man halkar runt i leran och är lite nära döden varje gång man ska ta sig nerför en backe eller brant. Living on the edge helt enkelt. Lyckades missa att leden var 10 km också... Tur att jag inte hade bråttom ;)