ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Söndag 31 maj 2015

Kategori: Allmänt


Lördagen spenderades delvis med att inväntamin och Angelicas biodejt. Pitch Perfect 2 skulle avnjutas. Flängde runt och letade jordnötssmör innan dess dock. Ska baka jordnötskakor åt syster och då behövs det jordnötssmör. 
Filmen då?! Sången var awesome. Resten av filmen var kanske inte fullt så awesome. Men det hade jag inte förväntat mig heller. 

Idag har jag kikat på syster som gick balen. Så fint. Jag behöver ju inte säga att jag var oerhört partisk och tyckte hon var finast ;) 
Söndag igag, vilket betyder tvätt, nytvättade lakan kan vara något av den mest underbara vardagslyx som finns :)

You wanted to leave

Kategori: DiktYou wanted to leave me
and that really hurt
you tricked me to stay behind 
when you walked away

I stared at you, whatched you disappear
felt abandoned, lonely, but mostly ashamed
I fought so hard to make you stay
my brother, my sister, if not for me
why not for them?

People told me to stay strong, to grow up
take responsibility and to keep my head up
I tried my hardes, blood sweat and tears
All I wanted was to scream, slam the door and shake some
sense into your head
Instead I just smiled, looked down and faded away

I took the bullets you shot at us
and locked them inside my heart
told no one the damaged they caused me
didn't want you to know that your lies ripped me apart

You wanted to leave me
and that still hurts
I can't say that I blame you, I guess you don't know
I played my part to let you choose the path of your own. 


Fredag 29 maj 2015

Kategori: Allmänt


                                           Jobba 9-18
Långpromenad följt av fredagsmys i form av film och Lets Dance med Besos. Inte mer komplicerat än så. När huvudet är kaos får man hålla omgivningen simpel. 

God natt <3

Torsdag 28 maj 2015

Kategori: Allmänt

 
Oj vilken konstig dag..
Lämnade Besos hos mor i VB. Jobba, möte och schemaplanering med nya arbetslaget inför hösten. 
Hämta Besos, passade på att ta en kort skogspromenad med Bella. Långsamt, fortfarande snorig och inte helt i form.. 

Värmde mig under täcket med bästa vännen intill en stund innan kvällen spenderades i soffan framför Sveriges Yngsta Mästerkock. 

En riktigt glädjande nyhet med. Underbart! <3

onsdag 27 maj 2015

Kategori: Allmänt

 
Från kvällspromenaden. Underbart väder. Laddar för två kommande långa arbetsdagar. Det låter kanske konstigt men jag har njutit av att vara sjuk. Stressa ner. Det går ju liksom inte att vara arg på sig själv för att man inte orkar göra en massa saker när man är sjuk. Mindre magknip och illamående. Nästan värt att vara snorig istället.. ;)

Har klippt Love idag. Besos blev sjukt glad över att få se honom igen! Gick upp i linningen och visste inte vad han skulle göra.. Älskade vovve. 
Har annars sovit och kollar klart på en serie som jag började på igår. The 100 code. Svensk, engelsk.. (?) helt okej trots att den inte hade ett definitivt slut. 

Nu ska jag sova.
Puss och god natt på er. 

Tisdag 26 maj 2015

Kategori: Allmänt

Gammal bild. Ni vill inte se hur jag ser ut just nu...

Problematiken med att vara sjuk o sova hela dagarna? Man är inte trött när man borde sova, fick ett fett danssug också... Saknar att ta klasser och dela dansglädje med andra. Synd att jag inte kan göra det längre..  Koreograferar lite sittandes på golvet som kompensation. Är redan taggad på höstens klasser. Hoppas alla mina tre blir av nu bara! Besos tycker jag är konstig, sitta på golvet med hörlurar på och ipaden i knät en vanlig tisdagnatt liksom. Fast det faktum att jag är knäpp visste vi ju sedan gammalt. Ska dock förbereda mig för att sova. Bästa medicinen. Sömn. Och att betala räkningar, det enda vettiga jag gjort idag. Tumme upp på det! 

Softar

Kategori: Allmänt


Någon som har fattat det där med att söndagar är till för att slappa på.. 


Söndag 24 maj 2015

Kategori: Allmänt

 Från gårdagens lek på hundrastplatsen.

Go' dag på er :)
Idag har hela Sverige Måns-feber, typ. Men kul att han vann! Jag kollade med Angelica och Bex. Trevligt :) förvisso fick jag något bryt under omröstningen och skrattade tills jag började jag hosta. Skyller på nervositeten. Jäklar vad segt med röstning, men man måste ju liksom se allt! 

Idag tog vi sovmorgon, Besos och jag. Långpromenad och dammsugning. Nu, kaffe på balkongen. 
Trevlig söndag! 

winner

Kategori: Allmänt


ESC 2015
så rätt. så bra. 
 

Ups and downs

Kategori: AllmäntNär jag kommer hem från jobbet och får krypa upp i sängen och borra in näsan bakom Besos öra. Får höra och känna hans andetag. Då mår jag bra. När jag får ta en promenad i mitt eget tempo utan en tid att passa. Underbart.

Men när telefonen ringer, när  någon ber mig om hjälp. När jag bokar in ett möte eller en träff. Då knyter det sig i magen. Klumpen i mellangärdet vrider sig. Tankarna snurrar och det känns som att det kliar i hela kroppen. Det är då jag vill springa och gömma mig. Försvinna bort.

Är tacksam för det som håller mig kvar. 

Shut up

Kategori: Allmänt

Det finns dagar då jag bara vill slå mig själv i huvudet med ett baseball trä. 
Idag är en sådan dag. Kan någon uppfinna en avstängningsknapp för hjärnan? Som inte betyder att man tar droger eller liknande. Mitt kontrollbehov skulle inte klara av det.. Men ibland vill jag bara stänga av allt vad tankar och känslor heter. 
Jag vill stänga ute alla om inte förstår. Eller kan förstå, snarare. 
Jag vill inte. Orkar inte. Kan inte. 


Fredag 22 maj 2015

Kategori: Allmänt

 
ojoj vilken vecka. 
Har jobbat, promenerat med hunden och sedan har det ju varit ESC. Har kikat tillsammans med Angelica och Bex. Himla trevligt, och Måns gick till final. Så nu är den värd att se också ;)
 
Ska jobba klart för dagen sedan hem till den här goingen. 

söndag 17 maj 2015

Kategori: Allmänt

 Johanna och jag fick äntligen till en promenad. Det var ju inte så svårt?! Underbart iallafall att få strosa runt och tjöta lite. Guldkant på tillvaron. Annars en väldigt lugn söndag. Ladda batterierna. 

Lördag 16 maj 2915

Kategori: Allmänt

 
 

Några bilder från torsdagens eftermiddagspromenad. Idag har det ju varit desto gråare. Klippte Håkan som var snäll och hjälpte mig med bilen efteråt. Kylarvätska, fixa lampor, check! Nu ska jag bara städa den invändigt också.. ;) 

Mamma kom och tog en kvällspromenad med mig. Lilla mamma <3 vad jag tycker om att flumma runt med henne :)
 

testament of youth

Kategori: Allmänt

 
 
 Filmtips en regnig dag som den här. Testament of Youth. Alicia Vikander gör ett strålande jobb med sin karaktär. Bra biroller. Snyggt foto och stundtals riktigt fin och porlande monolog. Att det sedan är ett kostymdrama, en av mina filmiska svagheter göt ju inte saken sämre.

Fredag 15 maj 2015

Kategori: Allmänt

 
bär dessa som en påminnelse om vad som betyder något
 
Sov underbara fyra och en halv timmme in natt. När klockan ringde vid 05.20 var jag alltså inte jättepigg. Men öppnar man på jobbet så öppnar man på jobbet. Var på plats klockan sex. Fyra timmar senare blev jag beodrad att gå hem. Istället för 20 barn hade vi nämligen 8. Dock hade min mor redan hunnit hämta Besos. Lite kontigt och tomt att komma hem utan att bli mött av sin bästa kompis. men det var i ärlighetens namn inte helt fel att kunna handla och sedan sova en timme utan att få dåligt samvee över att hunden inte kom ut. Gick en långpromenad följt av balkonghäng. Lyssna på podcasts, läsa bloggar, kolla lägenheter och gosa med Besos. När jag börjde bli uttråkad gick vi ned till sjön. 
Kvällen spenderades i soffan. Ser någon konstig film.. snart sova dock. 
 
 
 

groupie

Kategori: Allmänt

 
Försökte ta en bild på mig och mina dansbarn. Gick inte jättebra kanske. hehe
avgudar dem. flummiga, roliga men jobbar samtidigt stenhårt. 
saknar dem redan
 
 

Torsdag 14 maj 2015

Kategori: Allmänt

 I brist på roligare bilder får ni den här.. Söt tatuering tyckte jag :)

Morrn på er. Snoozade aningens för länge. Men det var otroligt gott att slippa stressa upp. Kommer få sota för min lathet imorgon gissar  jag när jag ska upp vid 05.. :/

Nu blir det en promenad och sedan förvirrad se. Städade lägenheten efter gårdagens jobb och långpromenad för att kunna vara lite ledig idag. Så vi får se vad vi hittar på :)

Måndag 11 maj 2015

Kategori: Allmänt


Gårdagen spenderades nästan likadant som lördagen. Fick dock fin besök av syster en stund på kvällen. Fick åka med ut till ängabo och promenerade hemåt därifrån. Vid sjön. Fint :)

Idag har jag jobbat, kom hem och tog en promenad, bytte om och åkte ut till mamma. Egentligen vart jang lite för trött men vi hade bestämt att ses. Å har man bestämt så har man bestämt. Fick kaffe. Bara en sån sak.. :) 
Imorgon är det 7.30-19 på jobbet. Dags att sova alltså. 

Dina andetag

Kategori: Allmänt


Efter att ha somnat och sovit bort en timme igår eftermiddag tog jag mig själv, Min hund, min trötthet och min magkatarr och gick en runda runt Gerdsken. Strosade en bit in i skogen med. Avkopplande, javisst, men dagar då stress gör sig påmind saknar jag havet lite extra. Tur att jag har min fina Besos som lägger sig tätt intill. Att lyssna på hand andetag är bland det finaste jag vet. 
 

Dagens citat

Kategori: dagens citat


Lördag 9 maj 2015

Kategori: Allmänt


Just nu.. Bok och kaffe med trött sällskap. En lördageftermiddag i min smak det. Efter att ha haft uppvisning med Allebike både torsdag och fredag behöver man lite återhämtning.
Men vad otroligt kul det är! Älskar när man ser alla elevers förväntansfulla ansikten och energin i salen när vi peppar igång. Mina elever var toppen och jag var löjligt stolt :) 

Nu ska jag fortsätta göra ingenting en liten stund.. 

Måndag 4 maj 2014

Kategori: Allmänt


Morgonpromenad i grådassigt regn. 
Jobb 10-17. 
Direkt ut till Allebike för genrep. Till saken hör att min mobil dog igår. Hade jag all min musik till min dansklassen på mobilen? Yes. Blev jag lite smått stressad när den dog? Yes. Vart det lire smått stressande att komma sent till repet? Yes. Det gick dock himla smidigt och min klass skötte sig galant! :)

Kom hem vid 19, bytte om och tog med Besos ut. Mötte upp en tjej vars bankkort jag hittade igår. Gick en tur till hundrastplatsen och Besos fick både lite lydnadsträning och leka med två hundar. Strosade genom stan innan jag äntligen landade hemma med popcornskålen och datorn. Klippte ihop och formaterade om mina låtar till dansshowen och kände mig oerhört oteknisk. 

Nu måste jag verkligen sova. Att det ska vara så svårt... 

lördag 2 maj 2015

Kategori: Allmänt


En lugn lördag. Behövs för att ladda batterierna. Somnaed faktiskt i ti igår, dvs innan 02.30. Klev upp vi halv nio och gick en långpromenadmed Besos. Sedan iväg för terminens sista dansklass. Gick strålande och jag är barsnligt stolt över mina fina elever. ;) Passade på att införskaffa silvertejp på hemvägen. Varför väljer foplk att vara inomhus en lördag när det är sol och vårväder ute? Ett mysterium för mig. Tog ut Besos en snabbis innan det blev kaffe på balkongen. Med hunden i knät och solen i ansiktet. Sedan slog tröttheten till och jag unnade mig en timmes sömn. Sedan traskade jag och bästis ned till sjön, i duggregn förvisso, men jag njöt ändå. Mötte några som trodde Besos var en valp. Han brås på sin matte och har personlighetsstatus barnslig. ;)
 
Eftermiddagen spenderas annars med att fia födelsedagspresent och att se Interstellar. Otroligt bra film.
Jag har tom dammat och torkat skåsluckor idag. Det ni!

när tröttheten tar över

Kategori: Allmänt

 
Tröttheten sköljde över mig efter långpomenad och kaffe. Så ska erkänna att jag somnade och sov bort en timme. Sedan var det hög tid att ta ut Besos igen. Var nära att vända hemåt ett par gånger på grund av magkatarren. Men bet ihop och gick ned till hundrastplatsen vid Mjörn. Det kom ned två andra hundar efter en stund så Besos fick verkligen leka av sig. Satt nere vid sjön och försökte att bara andas en stund innan vi traskade hemåt igen. 
 
Funderar på varför jag stressar. Jag har ju så mycket fint att vara tacksam över. Stressa över att stressa. Låter inte det helt meningslöst? 
 

Fredag 1 maj 2015

Kategori: Allmänt


Oj oj, igår var näst sista dansklassen för terminen. Vi dansade lite men mest fikade och skrattade vi ihop. Underbara ungar! Jobbade sent pass på förskolan, så åkte direkt från jobbet till jobbet. Sedan en snabbhandling innan jag kom hem och däckade hos Besos.  Vet inte varför men jag har varit trött och stressad senaste.. Utan någon anledning vilket i sig är stressande. Bra cirkel det där. 
Somnade inte förren framåt fyra snåret i morse. Blev alltså lite sovmorgon idag. Långpromenad och kaffe på det. Har sett klart en film och pillat lite med en present. Har en näst intill oplanerad dag.. Ska se om jag får städat lite också... ;)