ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Torsdag 31 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hjälptes åt att städa på toaletten imorse. Snäll unge jag har va! 

Sedan en promenad, korv och bröd (och potatismos åt Domi) till lunch och sedan in till stan för att handla. Tog en promenad där så Domi fick sova och Besos rastas. Lagom kallt :) 

Hem, leka, äta kvällsmat och sedan försöka söva bebis. Stackarn har såna svårigheter med att somna för att magen alltid krånglar :/ Hoppas hoppas det blir bättre snart!!


Hahahaha

Kategori: Allmänt

(null)

Haha va?! Vad menas? 
Barnfri? Egentid? 
Please explain to me! 

Onsdag 30 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så. Luuuugn dag efter gårdagen. Behövde det. Klev upp med Domi och myste runt hemma innan frukost och sedan sov vi förmiddagsvila ihop. Hängde tvätt. Åt lunch, snabb tripp till affären innan vi spenderade en stund på lekplatsen. Dominick tyckte lövblåsaren var otroligt intressant. Eftermiddagspromenad med senaste Adamoch kompani som sällskap i lurarna. Aldrig fel. 

Leka och äta kvällsmat. Sedan tog vi ett premiernad tillsammans i badkaret. Ska aldrig mer säga att jag inte förstår grejen med badkar. Mysigt jue!
Dominick hade närhetsbehov och en ordentlig magknip vilket medföljde att han somnade nyss. Stackarn. Hoppas på en lugn natt så han får ordentligt med sömn.

Jag ska äta popcorn och kolla av mejlen och lite så. Viktiga saker! 

Tisdag 29 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken dag. 
Handla, hämta det sista i lägenheten och ettårskontroll på BVC. Fick betyget "exemplariskt" på matdagboken jag skrivit för Domis magknip. Kul med respons :)
Allt var bra och vi fick en tid om tre månader för att kolla upp magen. 

Hemresan ska vi dock inte prata om. Fy fan.

Hem. Lunch för Domi och lite lek ute. En kort eftermiddagspromenad och pastasallad åt mig medan Domi sov klart.

Öppna paket från morfar och såklart prova presenten i badkaret! Kul! 

Ska strax ta en dusch innan jag ska nalla på tårtan i kylen :) 

Måndag 28 oktober 2019

Kategori: Allmänt

 
(null)

(null)

(null)

(null)

 
Hello. 
Sitter i soffan med finkaffe och väntar på att sonen ska vakna. Han ligger och sover i vagnen. Bara det att kunna ställa vagnen i sin egna carport och göra nyttigheter som att hänga tvätt med båda händerna medan barnet sover. Guld. 
 
 
Idag klev vi upp vid 05, Domi hade magknip. Sedan tog vi oss in till stan. Jag röntgade huvudet för att utesluta ev (ev vad?!) eftersom jag har haft huvudvärk sedan 3 augusti. Mindre mysigt, men det gick bra. 
Veckohandlade på Maxi innan vi tog oss hem och tog en långpromenad. Så fint höstväder! :)
 
Nu som sagt, snart lunch. Barnet ska bara vakna först.. 

Grattis Dominick!

Kategori: Allmänt

 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Alltså. Är typ helt rörd över alla fina som kom och firade. Så tacksam över att Dominick har så många fina människor i sitt liv. Det var en något överväldigad ettåring, som troligtvis inte alla greppade det här med födelsedag, som blev sjungd för, fick presenter och massa uppmärksamhet. 
 
 
Iris hade bakat en supergod och fantastiskt fin Babblarna tårta. Det bästa är ju att jag har en bit kvar i kylen till kvällsfika ;) 

Tack alla som kom! 

Vi 💕

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

Finns ingen som Du.

Claes Dominick Andre Arvidsson

Kategori: Allmänt

(null)

(null)


(null)

(null)


(null)(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Idag fyller Dominick ett år. Känns som en sån klyscha att säga att tiden har sprungit på i en väldig fart. Men så otroligt fort det här året gått. 
 
Tack min älskade lilla son. För allt du lärt mig. För alla känslor du fått mig att känna. Jag har känt allt jag känt förr gånger tusen. Men jag har också fått uppleva känslor jag inte visste fanns. 
 
 
Jag var inte alls beredd på att du skulle komma. Hela sju veckor för tidigt valde du ju att träffa mig för första gången. Så liten. Så oerhört liten. Höll mig på helspänn de tio dagarna på Neo. Ville mest av allt bara få ha dig vid min sida. Gjorde så ont när jag inte fick. Den totala lyckan över att efter tre dagar få placera din kuvös bredvid min säng. Klumpen i magen varje morgon vid invägningen och den jublande känslan varje dag då det visade sig att du ökade i vikt. Lite i taget växte du dig stark nog att få åka hem. Hem till Besos och vårt nya liv tillsammans. 
 
 
Tänk allt du lärt dig på ett år! Bara att du lärde dig att äta från mitt bröst och slippa sonden var en milstolpe. Du har växt till en pojke med det så smittande skrattet, en bestämd vilja och ögon som lyser av bus. Det finns ingen som får dig att skratta så som Besos kan. Vad du skrattar när han jagar sin svans! Då skrattar jag med. För din glädje är det viktigaste i mitt liv. 
 
du är mitt liv. 
 
Grattis på födelsedagen älskde son. 
Mamma älskar Dig!
 
...så här mycket, och lite till. 


Lördag 26 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vaknade av magknip, Domi alltså, lite för tidigt så vi sov förmiddag ihop. Typ det mysigaste som finns. Sedan körde vi in till barnloppisen där Domi fick tre par byxor, tre tröjor och fyra par skor. Man kan ju liksom inte motstå barnskor!! 

Kom hem och packade in Domi i vagnen för eftermiddags-nap och för att rasta hunden i regnet. Provade en ny väg.. Får prova den lite bättre en dag med mer tid. Käkade pytt i panna, handlade, lekte och tog ett kvällsbad. Nattningen tog bara en halvtomme så nu ska jag baka!!! Och äta kak-kanter... 

Fredag 25 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag harVi har lekt i Dominick rum, tagit en förmiddagspromenad till Magra, ätit lunch, myst mera, tagit en väldigt kort och regnig eftermiddagspromenad. Domi fortsatte att sova i vagnen så jag började baka cake pops. Dock vaknade han innan jag blev helt köar så han fick äta mellis medan jag kladdade med choklad.  De blev otroligt fula men förhoppningsvis smakar de okej. :) 
Krattade halva framsidan, gungade lite och sedan fortsatte vi mysa innan kvällsmat pch läggdags. Domis mage krånglar fortfarande så han somnade först nu.. min lille kille.. 

Torsdag 24 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft besök av kusin Hedvig och faster iris! Så mysigt! Hemgjord pizza, bus på lekplatsen och tjöt. Bra dag! 

Åkte in och hämtade paket och införskaffade present åt min blivande ettåring. Herregud. Det kändes konstigt att skriva.. 

Lång nattning och nu har jag precis diskat undan efter att ha bakat en kokostosca-kaka. Luktar ganska gott i köket nu.. 

Onsdag 23 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Har njutit så mycket av en dag hemma. Inte behövt åka iväg någonstan eller packa in någonting pga tidspress. Vi gick upp, Domi vaknade vid 06. Lekte lite, jag skruvade bort benen på sängen så den blir mer klättra-vänlig, åt frukost, tog en långpromenad med Besos. Lyssnade på femte Harry Potter boken. För bra va. Kom hem och Domi sov vidare i vagnen så jag hann både baka hallongrottor och plocka i lägenheten. Bara någon enstaka låda kvar nu! 
Pytt i panna lunch och sedan hämtade vi ut ett paket, lekte på lekplatsen och sen en eftermiddagspromenad. 
Lite mellis, lite mera lek, kvällsmat, bada och nu har ungen däckat och jag vill baka! :) 

Och kanske äta glass.. 

Måndag 21 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag betyder jobb. Mamma/Mormor var en guldklimp och hjälpte med packning samt passning av Domi. 

Bra klass. Mysig unge. Bra undanröjning i lägenheten. Tumme upp!! 

Söndag 20 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

Min fina fundersamma pojke. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Morgonpromenad. Leka på lekplatsen. Eftermiddagspromenad. Det som hamnade på bild. Vi har ätit, busat, varit arga (mest Domi), plockat i lägenheten, hänget upp gardiner i vardagsrummet och nu när lillen har somnat ska jag fixa med bokhyllan. Söndagsmys! 

Lördag 19 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Domi vaknade (efter att ha varit vaken mellan 5-7) klockan 8.50 med ett "HEEEJ!". Sedan skrattade han en halvtimme. Underbara unge. 

Vi tog en tripp till Ikea och införskaffade nödvändigheter som knivset, hatthylla och lampor. 

Jag har haft en mental skitdag idag. Självförtroende på bott och bara velat göra om och göra rätt. Blä. 

Ska äta glass och fortsätta plocka i lägenheten. Sortera är skönt för hjärnan. Right? 

Onsdag 16 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vår nya grej är att äta på golvet, HAhha.
Nä men om alla möbler är nedmonterade och lägenheterna är kaos får man göra det bästa av situationen. 

Första natten på nya stället. Spännande! :)

Grattis syster!!

Kategori: Allmänt

(null)

Idag fyller hon år. Ljuset i mitt liv. 
Älskade syster, vad gjorde jag utan dig?! 

❤️

Tisdag 15 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

Den här pojken var vaken mellan 03-06.30 och följden blev att jag missade min läkartid. Men jag kunde inte med att väcka honom när han väl kommit till ro. Långpromenad i höst-rusket och sedan fick han bönpasta och köttfärssås till lunch. Det var tydligen väldigt gott!! :) 

Klädde på oss och mötte mamma. Nattens sömnbrist blev tydlig då Domi blev trött igen nästan direkt, så efter att ha kikat på djuren och gungat lite kramade vi mormor/mamma hejdå pch tog en promenad. Han däckade direkt. 

Direkt till jobbet, älskade jobb med dessa underbara elever! 
Plocka upp gudmor och handla. 

Komma hem och äta kvällsmat. Sedan kvällsrutin och eftersom Domi låtit lite snuvig och tjock i halsen tog jag tempen; 39,3. Mitt älskade hjärta. Tack o lov somnade han gott. Sömn är ju bästa medicinen.

Måndag 14 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mental skitdag.
Underbar son och härliga elever gjorde dagen bra iallafall.

Tänker göra så lite som möjligt en stund innan jag kryper ner intill min son och lämnar den här dagen bakom mig. 

Söndag 13 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
  
Efter en mysig morgon, frukost, långpromenad och lunch packade vi in oss i bilen och körde lådor till nya lyan. 
Domi somnade i bilen så jag kunde packa upp mycket med två händer, lyx. 

När han vaknade fixade vi mellis som åts i bilen på vägen hem igen. Hämtade Besos, kilade inom Willys för inhandling av diverse småsaker och sedan landade vi på Plantaget en stund.

Domi somnade gott efter några minuter idag. Håll en tumme för att han får sova utan magknip inatt! 

Lördag 12 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nattningen igår tog tre timmar. Inte för att Domi inte var trött!! Nej nej. Men han hade ordentlig magknip stackarn.. vid 23 somnad han iallafall men inte gjorde jag det! Sedan krånglade hans mage hela natten så det blev inte många timmars sömn. 

Blev en lugn förmiddag inne men efter lunch trotsade vi vädret, (som sedan visade sig bli helt okej!) och hälsade på djuren i Nolhaga, gungade och tittade på löv. Sjukt intressant. 

Domi sov eftermiddag i vagnen och jag lyssnade på ljudbok. 
Lite handling, lite tappa en sko och en mysig kväll inne.

Packade flyttlådor till 01.. 

Mina hjärtan

Kategori: Allmänt

(null)
(null)

Dessa två. Betyder allt. 

Torsdag 10 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi:
Tagit sovmorgon till 8. (Vi kan låtsas som att vi inte var vakna mellan 4-6. )
Ätit frukost och sovit förmiddag i vagnen. (Domi sov och jag gick med Besos, men det fattade ni säkert) 
Kört lådor till nya lägenheten. (Tro inte att det ser ut som att det är mindre lådor här hemma dock)
Hittat jätteroliga löv att leka med. 
Handlat (toalettpapper, skitkul..)
Hängt i Järtats Park en stund. 
Myst hemma och ätit kvällsmat och nu sover lilleman. Mamman ska ta en dusch och sedan packa en låda eller två.. yay. Tur det finns kladdkaka kvar!!! 

Måndag 7 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mysig dag med mina favoriter! Kallt men så härligt med sol. Fått saker uppackade i nya lägenheten och hunnit med att njuta av vädret. Spanade in lite av området med en promenad och en stunds lek på en lekplats närheten. 

Kom hem och tog en promenad så att Domi fick sova innan mamma/mormor kom och passade son/barnbarn medan jag jobbade. 

Trött Domi som efter några om och men somnade gott :)

Dominick

Kategori: Allmänt

(null)

Lördag 5 oktober 2019

Kategori: Allmänt


(null)

(null)

(null)

Morgonpromenaden var frisk! Nä okej den var kall! Men samtidigt ganska mysig såklart. Domi fick sno värme av mamma genom att vara i selen. Nära är bäst va! 

På lunchpromenaden tyckte Domi det var sjukt onödigt att sitta i vagnen. Men stå gick bra 😅

Fredag 4 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dagens tredje promenad blev en skogspromenad. Behövde släppa alla punkter på "att göra listan" en stund. Herregud varför blir det bara fler och fler punkter?! 
Tog Domi i selen där han somnade gott efter en liten stund så jag passade på att lyssna på podd och ljudbok. Besos fick springa av sig energi. Så lycklig hund! Sjukt värt att jag kommer ha så stel ömmande rygg och axlar imorgon!

Nu ska jag äta kanelbulle och fortsätta packa. Kolla idol med. Det är tydligen fredagsfinal..?! 

Promenader

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Alla promenader med mina två favoriter. Vad de gör gott för själen! 

Badpojke

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

En trött badpojke häromdagen!! :) 

Torsdag 3 oktober 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

Morgonpromenad med närhetsbehovs-son och ä, förlåt, hur söt är han inte när han läser bok?! 

Vart ute i nya lyan och plockat lite.. Ska bli så skönt när jag kan bo där! :)

Dominick och mamma

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag 30 september 2019

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Morgonpromenad, lunch, lek bus och sedan följde sonen med till mammas jobb. Bra måndag!!