ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Måndag 29 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Jobbade 7.45-19. Hade samtal på avonova på rasten. Sista två timmarna var det APT. Lagom pigg i huvudet efter det, men då var det bara att ta sig till Allebike och möte.
Hämtade Besos hos mamma vid 21.10. Hem och gå en kvällspromenad genom centrum.
Sedan landade jag i soffan. Tog ett tag att varva ner, men nu ska jag sova. Andra jobbdagen för veckan imorgon.

Lördag 27 augusti 2016

Kategori: Allmänt

 
 
Sovmorgon. Underbart.
Tog oss ut till Hjortgården. Jag försökte ta det lugnt eftersom jag vaknade med en hals som sved. Såklart, några veckor in i jobbet och då ska givetvis förkylningarna dra igång. Blä.
Snabbhandlade på hemvägen och sedan var det kaffe på balkongen. Njuter så mycket jag kan av den sista värmen. Nästan så man njuter mer av värmen nu än den värmen som kom i somras under semstern. Mer stress då, när det känns som att man måste hinna med så mycket som möjligt. Alla sommarmåsten ska ju pressas in under de lediga somardagar då solen lyser. Nu däremot är det mer okej att bara njuta.
 
Även eftermiddagspromenaden blev en lång. Knatade ner till sjön. Det kanske inte är havet, men det är lite fint ändå. Vi lekte en stund på savannen innan vi strosade genom centrum. Alla dessa människor som spelar Pokemon :)
 
 

Torsdag 25 augusti 2016

Kategori: Allmänt

I brist på bättre: varsågoda, en selfie.

Klev upp strax efter 5.00 idag, öppnar ju på torsdagar så tvingade hunden ur sängen för att kissa innan jag tog mig till jobbet.
Jobbade till 13. Min planeringstid gick åt till att ta mig till biblioteket för återlämning och införskaffande av nya böcker. Temat var vilda djur. Älskar ju bibliotek så det var kul, dock blir jag lite lätt torettsig. När man måste vara tyst vill man ju inget hellre än att skrika..

Varm promenad på Hjortgården följdes upp av en timmes sömn. Underbart. Strosade genom centrum på kvällspromenaden. Underbara sensommarvärme :)

Beast

Kategori: Allmänt

 
 
Dagens låtfynd.
Såg filmen (igen, rådiggar den) och kom på att jag verkligen gillade soundtracket med. Så, in på Spotify och den här låten fastnade direkt. Gick i repeat i lurarna under kvällspromenaden. Love. It.

Onsdag 24 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Nejmen. Har vi ytterligare en kaffekopp-från-fågelperspektiv-bild? Japp. Varsågoda.

Jobbat idag. Njutit av sensommarvärmen. Eller, tidig höstvärme? Tog en långpromenad efter jobbet och njöt av att kunna gå i shorts och T-shirt. Hur länge till kommer man att kunna göra det liksom?

Har även fått prata en massa med min kloka syster. Så stolt jag är över henne! :)

Måndag 22 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Måndag. Igen. Aldrig en bra morgon för min del. Skiter fullständigt i det där allmänna tjötet om att det ska vara en ny start och bla bla. Fram till lunch är alltid lite seg. Kom dock till jobbet och möttes av fina kollegor, gjorde allt lite ljusare :)

Helgen har spenderats med att ladda batterierna, städa och umgås med vovven. Långpromenader på Hjortgården, kvällspromenaden ner till sjön och film. Plockade även ut paket från HM och Ginza. Nya skivor, filmer och arbetsvänöiga kläder. Har verkligen börjat använda min skivspelare, kul! Älskar ju ljudet så är glad att jag j förskaffat nya skivor.
Kläderna i påsen var för övrigt uteslutande svarta, hehe. And I Love It! ;)

Fredag 19 augusti 2016

Kategori: Allmänt

En dag med plus och minus. Ett mindre roligt samtal på jobbet. Nödvändigt måhända, men verkligen inte roligt.
Dock fick jag svart på vitt att jag har otroligt fina kollegor. Så tacksam över att få arbeta tillsammans med dem.

Slutade tidigt så tog med Besos på långpromenad på Hjortgården.
Har även hunnit sniffa på bebis, min lilla gudson, och tagit en kvällspromenad med mamma.

Upp och ner idag. Så är aningen mentalt dränerad. Men det är fint det med, på något sätt..

Torsdag 18 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Öppnade på jobbet, var alltså på plats 05.46 i morse. Underbart. Det där med en tom förskola, nästan lite läskigt... Skräckfilmsmiljö.

Efter jobbet tog jag och Besos oss ut till Hjortgården och vår nya favoritrunda. Kom in, drack kaffe, powernappade, läste och varvade ner innan kvällspromenaden ner till sjön. Riktigt skönt väder :)

Har även sträcklyssnat på en nyupptäckt podd; Viktor och Faraos podcast. 60 avsnitt på, en vecka..? Ändå ganska bra jobbat av mig.. ;)

Onsdag 17 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Sjukt konstig dag. Vi hade studiedag, men eftersom jag vaknade med huvudvärk tog jag det säkra före det osäkra och stannade hemma istället för att gå på föreläsningen. Kom till jobbet lite senare och jobbade till 17. Fick några tråkiga besked som tyvärr lade resten av arbetsdagen lite i moll. Tog en långpromenad med Besos på Hjortgården efter jobbet. Rensade huvudet.
Strosade även genom centrum på kvällen. Bara för att passa på...

Måndag 15 augusti 2016

Kategori: Allmänt

En sån där dag som började bra. Jobbade och det gick förvånansvärt smärtfritt. Alltid lite prestationsångest, men hanterbart.
Mötte upp mamma och syster efter jobbet, sedan kom jag hem... En sån dag få jag hade behövt ha hela dagen uppbokad för att slippa tänka. Att lyssna på kroppen är viktigt. Tyvärr är det inte alltid okej i mitt huvud att göra det. Men, fick fina ord av en fin vän, tack, det hjälpte :)

Fredag 12 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Det var något tungt att gå upp idag. Hade gärna sovit nån timme längre, men icke.
Fördelen med att gå hemifrån är ju dock att det är så mycket roligare att komma hem sedan.

Har en helt oplanerad helg, tvätta räknas inte, vilket ska bli gött. Förhoppningsvis får jag lite inspiration till mina dansklasser.. :)

Torsdag 11 augusti 2016

Kategori: Allmänt

 
Öppnade på jobbet. Klockan ringde alltså vid 05.00 i morse. Aningen tidigt om ni frågar mig. Men ska man jobba, vilket man måste så är det ju bara att kliva upp. Gick från jobbet vid 13,00 och då blev det en snabbhandling innan jag och Besos tog en långpromenad på Hortgården. Har hittat en ny favoritrunda där, och det var riktigt gött väder. Så då får man passa på.
Efter promenaden var det bara att kasta sig tillbaka till jobbet för att ha föräldramöte. Det gick riktigt bra :)
Rundade av kvällen med en promenad ner till sjön, följt av egenplockade kantareller till kvällsmat. Så gott!!
 
 

Min

Kategori: Allmänt

Första dagen på jobbet gjord. Tog en lugn promenad på Hjortgården med Besos efteråt. Lyckades undvika att bli blöta :)

Tankarna spinner oväg och magknipen är ett faktum. Stänger av huvudet för idag och säger god natt.

Måndag 8 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Gårdagen betydde en lugn promenad på Hjortgården. Hittade sex småååå kantareller.
Eftermiddagen och kvällen ägnades åt Diggiloo. Trevligt :) Tyvärr regnade det stundtals men det gick fint ändå.

Idag, första dagen på jobbet efter semester. Regnet öser ner stundtals så det känns verkligen som att hösten har kommit..

Fredag 5 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Långpromenad, återhämtning och svampplockning.
Allt som krävs för att göra en fredag.

Torsdag 4 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Vaknade av stressen att semestern snart är slut. Därmed lite ofrivillig sovmorgon, men sedan tog vi oss i kragen och tog en långpromenad. Självklart öppnade sig himlen och det vräkte ner sista biten. Mys då att komma in och kunna krypa upp i sängen med en kopp kaffe. Innan dess dammsög jag och spacklade väggen där hyllan som trillade ner satt.

Blev en kvällarnda på Hjortgården. Snubblade mer eller mindre över kantareller. Som den hundägare man är hade jag en påse i fickan, perfekt!! :) dessa ska avnjutas imorgon!

Onsdag 3 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Långpromenaden vid lunch. Invigde mina nya hörlurar. Mina gamla har haft så otroligt dåligt ljud så det var fint att kunna lyssna på en podd och faktiskt uppfatta allt som sas.. :)
Kvällspromenad på Hjortgården. En blöt sådan. Men gött eftersom vi såklart inte mötte en kotte. Älskar att kunna hoppa runt och löjla mig bäst jag vill!!

Tisdag 2 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Dagens ord: trött
Så, lugn förmiddag, hängde på savannen, lyssnade på podd och läste.
Kaffe nerbäddad i sängen. Fint för själen det.
Kvällspromenaden blev att strosa runt i skogen ovanför Gerdsken. Härligt ljus!

Avslutade med att se nya Tarzan filmen med Alexander Skarsgård i huvudrollen. Bättre än väntat! :)

Måndag 1 augusti 2016

Kategori: Allmänt

Fick äran att vara hundvakt åt Bella idag. Så vi har strosat på Hjortgården, handlat, druckit kaffe, tagit en power nap och en kvällspromenad ner till sjön. Slapp måndag, så gött :)

Söndag 31 juli 2016

Kategori: Allmänt

Långpromenad, tvätt, kaffe med mamma och kvällspromenad med Bella och Besos. Hej och hejdå söndag! :)