ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Woking 9 to 5

Kategori: Allmänt

Jobbade ju som jag nämnt idag.
Gick smärtfritt.. hehe ;) 16 kids som mest, vilket brukar gå helt ok. Bra personal på avdelningen jag var på idag vilket gör jättemycket för barngruppen. Goa ungar helt enkelt!
Slutade lite innan utsatt tid. Gött för då hann jag med en promenad innan mamma och jag åkte hem till Linda och åt sjukt goda ciabattas, chokladmuffins och drack kaffe.
Linda är förskollärare vilket är toppen då jag fick låna en bok till den kommande kursen av henne. Kurslitteratur är ju äckligt dyrt, om man inte hittar billiga böcker begagnat..
.
Har varit ute och knallat en runda till och fixat matlåda till imorgon då jag ska jobba 7.30-16.
Nu ska jag strax sova!

Tisdag 30 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Yes, "sommarlovet" lider mot sitt slut.
Jag ser fortfarande inte fram emot att kurserna startar igen. Men det kanske ändrar sig när jag väl sitter på dem på torsdag? Kan ju hoppas ;)
.
Blev inringd för lite jobb idag.. Eller 9-17, om vi ska vara exakta. Käkar frukost nu, så ska strax dra på mig lite jobbvänliga kläder och kila bort.
Efter jobbet blir det fika hos fina Linda :)
.
Ha en bra dag!

Måndag 29 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hej svejs!
.
Dåligt bloggat, jag vet. Men det har verkligen inte hänt något värt att blogga om..
En del tråkiga grejer men det är inte värt att ta upp här.
.
Idag har jag iaf letat efter kurslitteratur, promenerat och skulle egentligen ha dansat men det blev visst inte så.
Ser på den här filmen i detta nu:
*Än sålänge är den riktigt söt!

Film med mamma o syster

Kategori: Allmänt

Nu blir det film med min fina mamma och underbara syster!
The Proposal ska det bli. En heelt okej film som funkar perfekt när man inte orkar vara seriös. Och när är vi någonsin serösa?! hehe

Lördag 27 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Lite ändrade planer idag..
Så efter en kort promenad och frukost har jag mest kollat på sport och fixat med en lista på kurslitteraturböcerkna jag tänker sälja.
Skolstart på torsdag.. tagga tagga..
Mamma bakar bulllar!!!
Jag tycker alltid om min mamma men ibland tycker jag om henne extra mycket ;)

O mother

Kategori: Allmänt

.
Jag älskar Christinas röst.
den här låten är verkligen underbar..

Fredag 26 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hallå! Jag fick lön! det trodde jag verkligen inte! Tjohoo! Det har jag firat med att köpa ett tågkor för 960 pix. Kul. Städade i morse hos A. Gick hem och hängde upp tvätt och sen fick jag åka med Håkan in till stan. Kilade in på biblioteket för att se om det fanns någon kurslitteratur där, men icke. Blir till att kolla blocket samt anslagstavlorna på skolan. Där brukar man kunna hitta bra ch överkomliga priser. Gick hem från stan. Bitvis var det riktigt varmt! Härligt svettigt.. hehe. Nu ska jag klippa Philip och dricka kaffe.. får se hur bra det går att göra de två sakerna på samma gång.. hehe ;)

Torsdag 25 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hejsan Hejsan! Haft en bra dag? Min började lite ostadig med en massa grejjer som inte kom i harmoni med min tidsplanering vilket gjorde att jag blev sen till Johanna.. Segt. Men vi hann både slinga håret och klippa idag iaf! Hoppas resultatet blev bra.. svårt att se tydligt på ett blött hår.. (här skulle det vara en bra bild, men kom jag ihåg att plocka fram min kamera? nä..) Körde raka vägen och slängde skräp och handlade. Inte kul alls, men det gick fort idag. Inte mycket folk inne på maxi heller. Göttas! Lyckades dock köra in i tre kanter och en kundvagn. Någon borde förbjuda mig att köra kundvagn och läsa handlingslistan samtidigt.. hehe. ;) Har hunnit med en timmes promenad, kaffe med mamma och strykt tvätt. Ska gå en runda till. Borde sätta mig och skriva ner lite planering inför dansen med..

dance

Kategori: Allmänt

Tv
Två sjukt snygga danser. Älskar storyn i båda samt att dansarna verkligen fixar att stanna i sina respektive karaktärer.

dagens

Kategori: Allmänt

~~~
I love Pandas! They are white, black and Asian!
~~

Film

Kategori: Allmänt

Ska se en av mina favvo-disney filmer!
Mina damer och herrar, barn, tonåringar. Gubbar och gummor.
Jag ger er Mulan!
.
Bästa karaktären:

Tisdag 23 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hej!
.
Har precis avslutat min frukost efter en och en halv timmes promenad. Kilade hem och hämtde te.. förkyld så då är det gott med lite varm dryck. Har ju ingen kaffekokare här hos Vivi (eller jo en, men jag vågar inte använda den.. den ser superdyr ut)
Nu kom bror min som ska gå ut med grannens hund, så jag o Vivi hakar på en runda till!
Ha det underbart så hörs vi!

Måndag 22 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hej svejs!
.
Jag vet att det tekniskt sett är tisdag nu, men jag tänkte dela med mig av min måndag.
Eftersom jag såklart inte gick och lade mig den tiden jag hade tänkt i söndags gick jag inte heller upp den tiden jag hade tänkt idag.
Men vid kvart i nio var jag ändå uppe och käkade frukost. Gick en runda med Vivi på 50 minuter innan jag trampade iväg på min gamla cykel till jobbet. (Den cykeln fick jag i femman.. o den håller fortfarande... ) Jobbade 10.30-16.. 22 fritidsbarn. Underbart väder o massa kaffe. Bra arbetsdag helt enkelt! Cyklade "hem" och gick en runda med Vivi, hem till mamma, drack kaffe och gick en runda till.. Vivi passade på att bada och jag inandades sensommarluften vid bryggan en stund. Det märks dock att det inte är lika varmt längre så efter en stund knallade vi hem igen.
Jag såg klart Pirates 4, åt lite sen middag och nu har vi precis kommit in efter kvällsrundan.
Dock känner jag mig inte helt 100%.. en förkylning på G kanske?! Hoppas inte, men om det är så hoppas vi på att den blir kortvarig så att jag är nice och fit inför skolstarten 1 september!
Imorgon (eller idag) Ska jag ta det lugnt, hade jag tänkt. Promenera, planera inför dansen, sova och käka apelsiner. Klockan 20 kommer första avsnittet på True Talent på trean. Kanske knallar hem till mamma och ser det.. vi får se.. (ursäkta ordvitsen.. hehe )
.
God Natt på er!

Ashlee Simpson

Kategori: Allmänt

En låt som gick varm i min cd-spelare för ett tag sedan.
Lyssnade igenom ett gammalt mix-kasset band häromdagen och återupptäckte den.
Den är numera inlagd i min älskde mp3. Måste säga att jag fortfarande gillar den.

Besenji

Kategori: Allmänt

Hur söt?!

Söndag 21 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Fick finbesök av min underbara Johanna idag!
Hennes blogg kan ni läsa här ---> Johanna. Hon är mycket bättre på att lägga upp bilder än vad  jag är hehe.
om man som jag alltid lider av beslutsångest går det ypperligt att ha tre olika sorters pålägg på smörgåsen.
Bara så att ni vet liksom.
Vilda o Vivi
Söta söta Vilda :)

Melanie & Marko

Kategori: Allmänt

Helg 20 - 21 augusti 2011

Kategori: Allmänt

hejsan!
.
Jag ska sova. Var tvungen att skriva ner lite koreografi innan jag glömde bort det. Ska bli såå kul att sätta igån med dansen igen! Längtar efter danslokalen och alla fina dansare. Inte minst mina underbara kolegor på Allebike. Hur grymt är det inte att bli inspirerad på jobbet? Extra kul i år eftersom vi danslärare ska koreografera åt oss själva.. En lärare i taget får komma på och lära ut en egen koreografi åt oss andra. Jag har börjat fundera och sätta lite på min.. mer detaljer ska in!
Spenderar min  helg med Vivi. Massa promenader har promenerats och fler ska det bli! Gött att slappna av efter tre dagars intensivt jobb. Har jobbat mellan 7,5-8,5 timmar i sträck. Ingen rast alltså. Sprungit mellan två avdelningar och försökt lära in nya rutiner. En del timmar har varit fulla med tidpassning medan andra har varit näst intill sega.. En så pass obalanserad arbetsdag är aningen påfrestande. Men å andra sidan är det ju alltid underbart att få jobba. Det ger extra klirr i kassan om inte annat. Välbehövligt med tanke på att jag inom en snar framtid ska betala på tågkort, kurslitteratur, hyra och dansavgift.
Åker in med mamma och går runt Gerdsken till morgonen. Sen blir det handling på maxi.. hehe. Resten av min söndag kommer bestå av fler promenader, pill på dansen och förhoppningsvis kommer jag läsa mera i min bok!
Bra helg det här med andra ord :D

dagens

Kategori: Allmänt

.
..
...
"Vi hyvlade bort snoppe på vår kill-katt så att han inte kan göra kattungar med vår grannes katt"
.
hört på fritids idag.. :)

Fredag 19 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hejsan
.
Dagen har spenderats med att jobba 7.30-15. En timme kortare än igår, dock utan rast i dag med. Har inte haft rast varken idag, igår eller i onsdags. Trodde jag skulle vara tröttare än vad jag är men det kanske kommer ;)
Cyklade hem och fikade med mamma efter jobbet idag. Mammas kanelbullar är bäst!!
Just u sitter jag och äter. Har varit ute med Vivi en och en halv timme så jag tyckte jag förtjänade lite mat, hehe.
Annars händer det inte mycket...
Sitter och funderar på lite korografi till höstens dansklass.. Vi får se vad det blir av det!

Drömmar om ett leende

Kategori: Allmänt

~~~~
Såg dokumentären på fyran precis.
Jag är så otroligt tacksam för att jag har fått så bra operationer från ett tidigt stadium.
Det mest gripande är nästan att se föräldrarnas reaktion. Eller barnens när de ser sig själva i spegeln för första gången. Jag vet hur det känns. Underbart och skrämande på samma gång.

Sockerkaka

Kategori: Recept


Jag bakar sockerkaka från min farmors recept.
Enkelt och gott!
100-150 g margarin
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt alla ingredienser, samt smöret
Rör om tills allt är väl blandat
Grädda kakan på första falsen i ca 45 minuter på
175 g.

Tisdag 16 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Goddag!
.
Sitter här med en bit nybakt sockerkaka. Vardagslyx! :)
.
Började dagen med en timmes promenad. Härligt väder idag! Dock verkar det som om solen kommer och går för just nu är det inte lika fint..
Hur som helst. Körde bort till vårdcentralen för att kolla upp mitt exem. Inget farligt alls utan det enda jag behöver göra är att smörja in området med en salva morgon o kväll. Besöket tog ungefär fem minuter. Dessuto har jag frikort så jag betalade ingenting! Det gillas.
Kom hem och bakade sockerkaka, hängde upp tvätten, fixade matlåda till imorgon, dammsög mitt rum och käkade lunch. Inte alls i den ordningen men det får ni ta ;)
.
Ska svälja kakan och sen blir det nog en promenad till.. Måste ju passa på att gå medans man kan! Snart börjar skolan igen..

Movies

Kategori: Allmänt

Losers
Kick-Ass
Step Up 3

Måndag 15 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hellou.
.
Började dagen med att vika tvätt och sedan en 45 minuters promenad. Visst, regn, men varmt och skönt ändå :)
Krängde lite frukost och tog sen tåget in till Alingsås. Dansmöte med världens goaste kollegor stod på schemat! Han vara inne i typ tio minuter innan jag fyndade en T-shirt på rean. (nej, jag har ingen bra bild på den).
.
Efter mötet mötte jag upp mamma som körde mig till A. Städade.
Kaffe med mamma och sen blev det till att handla. Storhandlade för 1500 pix. Att handla är en sak. Att plocka in alla varor i kyl, frys och skafferi är en annan.. As trist!
Lagade lite mat-- stekt potatis, kött och grönsaker. satt som en smäck!
Nu har jag chillat med tetris, anmält mig till första kursen och planerat vilken film jag ska se sen.
Nu blir det en promenad!! :)
.

Söndag 14 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Började dagen med en timmes promenad med Vivi.
Bra bild på vovven iaf..
På dagens andra runda följde syster med.
Vi passade på att låna med Sampo.
-.
Sista rundan fäljde mamma med.
Vivi hittade en kamoflage-pinne.
Ser ni hunden?! ;)

Lördag 13 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Pics from today:

Torsdag 11 augusti

Kategori: Allmänt

Hej..
Jag glömde visst att blogga igår. Kan ju ursäkta mig med att jag var för upptagen med att se på film med Angelica och möla i mig popcorn. Vi såg "the book of Eli". Bra film, men jag saknar att se en snubbe som ska verka tuff o osårbar när han slår ner fok och faktiskt ÄR bad ass. Blir liksom lite av en off-effekt när snubben sen visar sig  vara en liten mjukis.. Men filmen var ändå klart sevärd!
.
Idag började jag jobba 7.00.. råkade jobba över en halvtimme så jag kom hem förs 12.40. Har hängt upp tvätten som jag slängde in i maskinen i morse. Tvätt : Check.
Har tuggat i mig ett äpple och funderar nu starkt på en rostad macka med mammas hemmagjorda jordgubbssylt. Det är bra grejer det ska ni veta. Funderar på att baka något med. Tänkte googla runt och se om ja hittar något roligt recept.

Tisdag 9 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Tjena!
.
Jag har haft en riktigt skön dag samtidigt som jag har fått en del gjort. Började dagen kvart över sex. Tryckte i mig lite frukost innan jag öppnade på jobbet 07.00. Jobbade till 12.00.
Sen var det bara hem och vända innan jag körde och handlade. Pasade på att springa ett ärende åt mamma iochb slänga skräp. Trevliga sysslor det där.. hehe.
Eftermiddagen har spenderat med att dricka kaffe med mamma, läsa och gå en ordentlig runda med Vivi. Slappade framför Allsång på Skansen och har gått en runda till. Nu ska jag hoppa i duschen och sen soova! Börjar jobba 07.30 imorgon!

båt

Kategori: Allmänt

i Halmstad
båtar i hamnen
en har kommit från Colombia
.

Prom

Kategori: Allmänt

Tänkte bara tipsa om en sjukt söt, superklyschig film!
Perfekt om man som jag inte alltid orkar se filmer där moral-predikningarna haglar.
Eller filmer som innehåller halvtimmerslånga sci-fi scener eller liknande.
.

Måndag 8 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hej!
.
Semesten är över! Blev inringd tio i nio imorse. Det var bara att hälla i sig lite fil och kila bort till jobbet. Har jag nämnt att det är underbart att bo fem minuter från jobbet? För det mesta iaf ;)
Jobbade bara till halv ett... kommer bli korta dagar hela veckan. Men grejen är ju egentligen att jag faktiskt får jobba :) Imorgon börjar jag dock klockan 7.00.. Blir intressant att se om jag kommer upp över huvudtaget ;)
.
Slutade som sagt halv ett.. hängde upp tvätt och såg senaste avsnittet på Merlin (bra serie det där), samtidigt som jag käkade lunch. Kycklingsallad med keso och solrosfrön. Så gott!! :)
Har varit ute och gått en timme och druckit kaffe med mamma.
.
Ska chilla lite (som min syster hade sagt) innan jag drar med mamma på en runda.

Min kväll i bilder

Kategori: Allmänt

Så, här kommer en massa bilder från min och Johannas kväll!
Jisses vad jag har ätit.. Kinamat is the shit people!!
Kinamat, godis och milkshake
Fin vän!
Vovven!
Fick ett godishalsband! :)
MAT!

Tjockmätt!

Kategori: Allmänt

Sitter hos Johanna. Just nu sitter vi framför varsin dator.. hehe. Dagens IT-genereation ;)
Vi har ätiti oss mätta på Kinamat och milkshakes. Jag har fått ett mycket smarrigt godishalsband! Me happy!
Det bästa är att vi fortfarande har en enorm godispåse. Jisses..  jag kommer rulla härifrån..
.
Bland der roligaste med att umgås med Johanna är att hon påpekar min halmstad-dialekt. Jag är ändå den i min familj som har minst halmstaddialekt. Visserligen ändrar jag dialekt beroende på vem jag talar med.. Systern min har så sjukt mkt mer halmstad-tugg än vad jag har.. hehe. Min mamma ska vi inte ens snacka om!!
.
Inget intressant ämne att snacka om här insåg jag..

Klocka

Kategori: Allmänt

.
min nya fina klocka!
Det man inte ser på bilde, det var lite svårt att fota själv, är att det är en urtavla på bägge sidor. Det är en så kallad train-station-klocka. :)
Fina systern min köpte en vit! :)

Min morfar

Kategori: Allmänt

!
Min morfar måste vara typ världens bästa!
På två sekunder fixade han den ena högtalaren till min stereo. Behöver jag säga att jag själv har försökt i typ timmar?! Med en avbitartång och ett plåster (!) Woha!
Själv låg ja i sängen och kollad på ;)

Grattis!

Kategori: Allmänt

.
Grattis till min fina lillebror som fyller
19 år idag!

Fredag 5 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Hej peeps!
.
Så, hur är det i idag då?! Har ni sol eller regn? Efter ett underbart väder med strålande solsken hela dagen igår så har det regnat mestadels idag. Eftersom vi visste om det så passade mamma, syster och jag att åka iväg och fixa lite inför min brors födelsedag imorgon. Svängde inom och handlade mat och lite så.. Jag hittade förresten världens snyggaste klocka inne på Jysk för endast 50 :-, så den fick följa med hem. Systern min köpte en vit, jag en svart.
Frågan är ju bara nu vart jag ska hänga upp den? Kanske dags att flytta hemifrån snart så att man kan göra lite som man vill.. !?
.
Kom hem vid tre tiden, och då vart det bara till att börja tömma bilen på alla varor.. hehe. Så tråkigt!
Käkade lite lunch och snörade sedan på mig skorna och gick bort och hämtade Vivi. Gissa vad som hände när vi gick?! Jo, dagens enda kraftiga regnskur, såklart. Hur lyckas jag tajma in det varenda gång?!
.
Har druckit kaffe och sitter nu och ser på en urgulig film. Prom heter den. Kan ju berätta senare om den var bra eller inte.. :)
.
Puss!

Torsdag 4 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Promenad : Check
Frukost : Check
Bloggrunda : Check
Nu : Ut i solen! :)

Shoting Dogs

Kategori: Allmänt

Fick hem mitt paket från CDON idag.
Köpte Vampire Diaries season 1.
Samt den här filmen "Shooting Dogs" (även kallad Beyond The Gates). En film som utspelar sig 1994. Om folkmordet i Rwanda där det, enligt statistik dödades ca 900 000 huter och tutsier.
Filem har likheter med "Hotel Rwanda", som ju handlar om samma folkmord.
Regissören  är Michael Caton-Jones.  Man har endast använt statister från Rwanda, oftast människor som själva upplevde fasorna. Ovanan att delta i en film syns ofta bl a genom att flera av statisterna helt sonika tittar in i kameran samtidigt som man å andra sidan lyckats fånga en verklighetstrogen anda. Det är dock ingenting som jag anser påverkar filmen negativt, tvärtom.
¨

Älgar i skogen

Kategori: Allmänt

När jag skulle gå hem med Vivi mötte jag två älgar i skogen.
Här kommer bildbeviset!

Kusinbesök

Kategori: Allmänt

Kusinerna på besök.
Trevligt! Vi har varit en runda hos Teas "lånehäst". Lånade med mig Vivi så hon ligger i detta nu på altanen :)
Strax blir det kaffe! Ska rota runt i skafferiet och se vad man kan bjuda på till..
.
Peace

I Got You

Kategori: Allmänt

¨¨
Dagens låt
~Leona Lewis~

tisdag 2 augusti 2011

Kategori: Allmänt

hej!
.
Att det ska vara så jobbigt att gå o lägga sig i tid! Fastnade i brevskrivning igår kväll/natt. Vaknade av att mamma och Tea stökade runt i köket. Så vid halv nio gick jag upp och vek ner tvätten och tio i nio snörade jag på mig skorna och tog en promenad på en timme. Så.. sitter med frukosten nu, eller, den är uppäten, hehe. Så jag antar att jag sitter med maten i mahgsäcken ;)
.
Dagen ska spenderas hemma. Bror min ska få datorn fixad, och eftersom han inte är hemma själv så får jag vara det istället. Inte mig emot egentligen. Har ändå lite smågrejjer som kan fixas med här hemma.
.
Vi hörs!

Swagger Jagger

Kategori: Allmänt

.
Perfekt promenad låt :)

Måndag 1 augusti 2011

Kategori: Allmänt

Morning!
.
Idag skiner solen och det är 23 grader på altanen :) Underbart! Eftersom jag var systervakt igår kom jag inte i säng fören vid halv tre.. Så det blir en sen start på dagen idag, hehe. Men nu är det iaf frukost på G. Sen är det tänkt att jag ska följa med systern min till stallet igen. Kan ju bli varmt. Resten av dagen ska spenderas med att inte göra någonting. Mer än att kanske tvätta, och städa lite på toaletten, också har jag lovat att handla.. Men det kan man ju göra sen ;)
.