ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Torsdag 30 juni 2016

Kategori: Allmänt

Körde och lämnade hunden hos mamma i morse. När jag hämtade honom senare passade jag på att ta en kort promenad med mamma. Det började regna efter typ 30 sekunder. Härligt.
Vi värmer oss med en kopp kaffe :)

Tisdag 28 juni 2016

Kategori: Allmänt

När Besos vet att det finns två katter på andra sidan dörren..

Öppnade på jobbet idag. Inte min grej alltså, att kliva upp vid 05.00. Men någon måste ju göra det. Kom hem och kissade hundarna en snabbis innan jag kilade bort till tandregleringen. Måste fixa en ny skena, så tog avtryck för den idag.
Fyndade två böcker inne på second hand butiken som ligger precis bredvid.

Eftermiddagen varvades med att sova, pilla med mobilen, läsa och mysa med hundarna. Vid 20 tog jag och Besos en dryg timmes promenad.

Imorgon är det jobb igen, men snart är det semester. Längtar :)

Söndag 26 juni 2016

Kategori: Allmänt

Sovmorgon och en dryg timmes lugn promenad med hunden. Följde upp med en redig kopp kaffe medan jag rensade ur garderoben. Tryckte igång en omgång tvätt innan vi gick en runda till.
Har hunnit med att klippa Stella samt köra två maskiner till. Dammsugit och ätit spenatsoppa till kvällsmat.
Nu är helgen förbi och måndagen nalkas.
God natt!

Lördag 25 juni 2016

Kategori: Allmänt

Så var lördagen förbi. Sovmorgon, promenad på Hjortgården. Vi traskade i två timmar och mötte inte en kotte. Underbart :)

Var hemma hos Angelica en snabbis och lämnade present samt fick kika på hennes lilla babyrum. Så små kläder. Så oerhört små. Dog sötdöden.

Eftermiddagspromenad ner till sjön. Älskade sommarkvällar. Nedräkning till semestern. Jag behöver lite ledigt :)

Fredag 24 juni 2016

Kategori: Allmänt

Från eftermiddagspromenaden. Riktigt klibbigt och varmt. Inte jätteskönt att gå i kanske, men hunden ska ha sin motion :)

Annars har jag faktiskt mest sovit idag. Tog ordentligt sovmorgon och en eftermiddagslur. Fick mensvärk så tyckte jag kunde få unna mig det! Jag hade hoppats på regn och åska, men det fick jag ju ingen..

Planterade om en blomma. Tror det kan ha varit första gången, nu får vi se om den överlever eller inte.

Kvällen spenderades med att fixa klart en mycket försenad födelsedagspresent. Förhoppningsvis har jag modet att överlämna den imorgon. :)

Torsdag 23 juni 2016

Kategori: Allmänt

 
Bästa! 
Drack kaffe och gosade med hundarna hos mamma igår. 
Körde hem och såg Sverige förlora mot Belgien. Åt förbannat mycket nötter och drack isvatten. Älskar is. 

Vägde mig hemma hos mamma också. För första gången på väldigt länge. Det var väldigt spontant, kanske inte genomtänkt, men det väckte inte de känslor jag trodde. Eller, jo, men förnuftet kunde tala emot. 1-0 till mig! 

Onsdag 22 juni 2016

Kategori: Allmänt

  Var sjukt nöjd över det faktum att jag hade en kupong som gjorde att jag fick ett paket vegetariska burgare. Försöker ju att äta mer och mer vegetariskt så det ska bli kul att testa :)

Annars kommer denna onsdag tillägnas jobb och fotboll. Viktiga grejer det. 

.. Också eftermiddagen

Kategori: Allmänt


Dagens andra promenad förblev mer eller mindre torr..  Det ni! Det småregnade kanske, men det är petitesser som vi inte tar med i minnet. 

Kom in vid 20.10 och kom på att AMTS skulle vara på scen fem minuter senare. Så begav mig ut igen. Kikade fram till 20.54, sedan började jag frysa och hunden vart otroligt rastlös av att stå still så då knatade vi hem igen. Kollade några avsnitt av första säsongen av Bron. Har inte gett mig tiden att se den tidigare men nu så! Åt vattenmelon och nötter och funderade över livet. Sånt man gör en lördagskväll. Lördag 18 juni 2016

Kategori: Allmänt

 
Blev så genomblöt efter dagens långpromenad så jag kände mig för ett ögonblick som en fisk. Härligt.
 Hade dock hela skogen för oss själva. Underbart!! Så Besos fick springa runt bäst han ville, jag lyssnade på gamla goa svenska låtar och förundrades över hur mycket det faktiskt kan regna.

Kom hem och nu sitter jag med kaffekoppen framför LP spelaren och spelar igenom några av plattorna jag fick hem i veckan. Älskar! :) 

Dagens

Kategori: Allmänt


Man måste baka kakan
Innan man kan dekorera den

Smiley

Kategori: Allmänt


När man tycker att muggen på jobbet är lite trist.. ;) 

Fredag 17 juni 2016

Kategori: Allmänt


I går fick jag gosa med den här pyttelilla hunden. Körde ut Besos till mamma på morgonen och hämtade honom på eftermiddagen. Passade på att ta en kopp kaffe med mor min. 
Har varit sjukt seg hela veckan. Det stavas pollen mina vänner. Har inte velat göra annat än sova.. 
Tog iallafall en timmes promenad när jag kom hem sedan. Provade en ny väg, alltid kul :) sedan knatade vi iväg till affären och inhandlade livsnödvändiga livsmedel, så som nötter och äpplen. 

Idag är det fredag! Jag slutar klockan 16, och Sverige spelar EM-match klockan 15. Det är så fel. Så fel. 

Parking

Kategori: Allmänt


Hur man utnyttjar en parkeringsplats 

Tisdag 14 juni 2016

Kategori: Allmänt


Igår hade vi studiedag. Intensiv dag, med en av de bättre föreläsningarna jag varit på. "Dödligt våld i skola och kommun". Bland annat fick vi veta hur polisen agerade under attacken på en skola i Trollhättan. Jätteintressant. Hur de tänker, vad som prioriteras. Information om hur gärningsmännen tänker, agerar och hur man som personal ska hantera en sådan situation.  Så viktigt. 

Idag jobbade jag tidigt pass. Slutade vid. 15, så efter snabbhandling, lite käk och några andetag tog jag med Besos på en långpromenad. Härligt! Lagom varmt idag :) 
Käkade spenatsoppa med ägg till kvälls mat. Jag älskar spenat!! Å när jag säger älskar, då menar jag det verkligen. Avgudar..

... and you need to be nicer

Kategori: Allmänt


När folk inte låter dig glädjas åt
mini-stegen du tar. 
Utan enbart fokuserar
på de sjumilakliv du har kvar...

Lördag 11 juni 2016

Kategori: Allmänt


Sovmorgon, långpromenad och häng ute hos mamma med morföräldrar, syskon och våra hundar. Sammanlagt har vi fem stycken nu. Besos är enda killen och den enda som inte är pomeranien. Lite udda och utanför, precis som sin matte ;) 

Tog en lugn kvällspromenad när vi kom hem sedan. Lät tankarna spinna. Nyttigt, farligt, jobbigt och nödvändigt på samma gång. Men det behövdes. Avslutade kvällen i soffan med Besos. 
Nu ska jag sova .

Big girls don't cry

Kategori: Allmänt


Mamma och pappas stora flicka
ber inte om hjälp. 
Hon reder sig själv

För hon är ju så duktig Torsdag 9 juni 2016

Kategori: Allmänt


Det är tydligen jättesvårt för Katte att gå och lägga sig på kvällarna nuförtiden. Jag skyller på pollen, kliar som fasiken heeeeeela dagarna. Inte helt fel med lite småmulet.. :) 

Dagens ordvits

Kategori: Allmänt

Fil-delning

HahahahahahahH!!

...

Hallå..
Skratta då

Tisdag 7 juni 2016

Kategori: Allmänt


När knoppen tror att det är måndag fast det egentligen är tisdag. Lyckades komma in i någon form av semester-mood under helgen så jag var ju hyfsat trött när klockan ringde imorse. 
Tydligen har vi möte idag med. Suck. Jag som trodde jag skulle få ha en soft eftermiddag, men icke... :(

Söndag 5 juni 2016

Kategori: Allmänt

Började min dag med en promenad utan hund. Kändes otroligt tomt, men det är lite varmt för Besos att ta några längre power walks. Vi tog en lite lugnare när jag var klar med min istället. 
Dagen har även innehållit dammsugning, tvätt, dammat av lägenhet  och fyllt på spolarvätska samt putsat rutorna på bilen. Tanken var att jag skulle få köpa mig en vattenmelon som belöning. Var vattenmelonen slut? Japp. Blev jag löjligt sur över det? Japp. 

Hade lite lydnadsträning med Besos på savannen som avslut på dagen. Han skötte sig otroligt fint, så då blev jag glad igen :)

Lördag 4 juni 2016

Kategori: AllmäntEftermiddag/kvällspromenad följdes upp med kaffe på savannen. Ensamdag med mitt hjärta idag. Så välbehövligt :) vi har promenerat, lyssnat på Beethoven på balkongen, druckit kaffe och tjötat skit. Vi tog både sovmorgon och en eftermiddagslur. Är det lördag så är det!! 


Vinyl

Kategori: Allmänt

Ett fynd, mina vänner. 
Beethoven. 
På vinyl
Mina öron jublar 

Fredag 3 juni 2016

Kategori: Allmänt

Så varmt idag! Älskar förvisso värme, sol och gött väder. Men faktiskt lite varmt att jobba i. Vår gård på förskolan blir dessutom sjukt kvav.. 

Skulle egentligen gått på Lisas studentmottagning men självklart fick jag ett fin fint migränanfall. Började med att jag fick synbortfall på vänster öga. Helt dimmigt och suddigt. Sedan kräver lite på höger.. Underbart. Kunde iallafall jobba klart för dagen innan jag tog mig hem och sov bort resten av eftermiddagen. Vid nio kunde jag ta med Besos ut på en promenad. Vi strosade ett varv runt Nolhaga. Rör man inte huvudet för mycket så går det, kanske ser ut som om man är delvis stelopererad, men va sjutton ;) 
Avslutade kvällen med vattenmelon och Landgång. Så fint program! (Ja, jag är pensionär). 
Nu är klockan snart 05.00 och jag har alltså inte somnat. Nackdelen med att ta en fyra timmars tupplur på dagen ;) 

Torsdag 2 juni 2016

Kategori: Allmänt


Jobbade, åkte hem till mamma, fick en kopp kaffe och en stunds chill på gräsmattan. Körde hem, tog en power nap innan jag tog med hunden på en långpromenad. Skönt att gå när det svalnat av lite. Lugn kväll i soffan spm följd. Vad mer kan man begära en helt vanlig torsdag?