ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Måndag 30 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

Måndag igen tydligen. Blir ju lätt dagblind under sommaren när dagarna smälter samman. Lite mulet idag. Jag hade hoppats på regn och åska, älskar oväder. Men icke. Fick plockat lite här hemma. Försöker få undan lite i taget inför leverans av bebis. Kommer sluta med att jag får ett helvete med att rensa ur förrådet istället ;) 

Det är roligt hur kroppen ställer in sig på nya rutiner. Jag kan kämpa emot tröttheten länge men somnar nästan alltid vid samma tid varje eftermiddag. Vaknar utan larm samma tid varje dag. Kanske inte direkt utvilad men med en gnutta mer energi. Den användes idag för att rasta hunden. Efter promenad busade vi på Savannen en stund innan det blev lasagne till middag. 

Nu ska jag sova! 

Söndag 29 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Somnade 7.30 i morse. Gick. Inte. Att. Somna. 
Klockan 9 var jag dessutom tvingen att gå upp i kissa. Vid 10 vart jag vaken igen. Lika bra att kliva upp. Promenad med hundarna (Bella är här ä!) och sedan mat och slapp på balkongen. Gick ned med några maskiner tvätt innan jag slocknade. 

Tog en kvällspromenad och sedan busade vi runt på stranden en stund. Livskvalitet i mina ögon.
Avslutar kvällen med hundarna i soffan och att äta popcorn och vattenmelon framför So You Think You Can Dance :) 


Se där ja :)

Kategori: Allmänt

(null)

Veckorna efter att stickan visat plus

Kategori: Gravid

(null)

.. egentligen borde rubriken vara "stickorna". Kissade ju fakriskt på tre stycken. Inte för att jah egentligen förstod även efter den tredje att jag var gravid. Tror att något sånt stort är ganska ogreppbart på en gång. För mig behövde det sjunka in. Självklart var vi båda två väldigt glada och uppspelta. Men förstod vi att vi skulle bli föräldrar? Knappast. 

Ska vi prata lite gravid-symptom? Klart vi ska! Jag hade redan innan vi plussat varit ovanligt ofta kissnödig. Jag kände mig inte heller riktigt som mig själv. Svårt att sätta fingret på det men något rastlöst i kroppen liksom. 
Vi plussade i vecka tre och jag började må illa nästan omgående. Tänkte verkligen att det skulle gå över efter några veckor. Lite oroande att det omtalade "morgonillamåendet" visade sig vara må-jätteilla-precis-hela-tiden illamående. Och till alla er som säger att det är självförvållat. Absolut. Men jag behöver inte tycka att det är jättekul att må piss-illa hela tiden. själv. Inte kunna somna, vakna stup i kvarten. Vara konstant trött och inte kunna jobba eller vara social. Sjutton veckor av konstant illamående där jag inte orkat vara mig själv. Nej. Jag behöve inte tycka att just den biten av graviditeten är rolig. 

Med det sagt. Så är det såklart andra delar med att vara gravid som är helt fantastiska. Hur kroppen fungerar. Min kropp skapar ett liv. Kan någonting bli mer magiskt?! 
Det är fint att se magen växa. Det är intressant att märka av vilka cravings man får i olika veckor av graviditeten (tänkte lägga upp en lista på mina cravings so far). 

De första veckorna märks ju (inte för mig iallafall) ingen större skillnad mer än att illamåendet kommer och att jag är otroligt sugen på mjölk (dricker inte alla mjölk i vanliga fall). Annars tickar tiden på där mycket energi går åt till att förstå att jag ska bli mamma. Mamma. Jag?! Vem sjutton godkände det?! 


Lördag 28 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Somnade runt 6 imorse. Kunde. Verkligen. Inte. Sova. Så segt! 

Blev därmed lite sovmorgon innan jag klev upp och tog med Besos på en "morgonpromenad". Varmt och klibbigt väder idag. Jag hade förväntat mig ett riktigt åsk oväder men så blev det ju inte riktigt.. Tog en promenad med Besos och sen plockade vi upp Bella och busade en stund på savannen. Följde upp med några styrkande gravid-övningar och en välbehövlig dusch! 

Möla popcorn och försöka varva ned.. lättare sagt än gjort. 

Fredag 27 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Varm dag! 
Skippade långpromenaden pga noll energi. Mamma och jag gick ned till sjön istället och badade hundarna. Sedan försökte vi få syn på blodmånen. Lättare sagt än gjort! 

Nu äter jag popcorn och fanderar på att sova.. 

Torsdag 26 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Varm dag som mestadels spenderats med att sova och läsa på balkongen. Tog en kvällspromenad och sedan körde vi ned till sjön. Besos fick svalka av sig ordentligt innan läggdags. Själv vadade jag ut till knäna och fick några myggbett. Avskyr mygg men vad gör man inte för att se sin hund lycklig? :)

Tisdag 24 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)


(null)

(null)

Klev upp klockan 7. Ultraljud i Borås stod på schemat första delen av dagen. Förutom att ungen vägrade visa ansiktet, så följden blev att vi fick en ny tid, så såg allt bra ut. Så fint att veta :) Fick hoppa runt lite i korridoren för att försöka få ungen att vända på sig, men icke! Envis liten knodd :) 

Käkade hamburgare till lunch, på hundrastplatsen så att Besos kunde få springa lite, innan vi tog oss till BM för kontroll. Även det såg bra ut. Det firade vi med en runda på vinden. Kan ju ha råkat köpa ngt bebisplagg.. hehe. 

Hem igen och tog en välbehövlig power nap innan en kvällspromenad på Hjortgården.

Lång dag med många bra besked, skulle man kunna summera den här tisdagen :)

Måndag 23 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

Måndag igen. Dagarna smälter förvisso samman när man är ledig/sjukskriven. Men men. Har faktiskt både fått dammsugit, handlat och rensat kläder.
På eftermiddagen kom M så då tog vi en promenad ner till sjön. Besos fick svalka av sig med ett bad. Jag klev i upp till knäna typ. Gött! :) 

Lasagne till kvällsmat, lite frågespel och Tarzan. 

Snart; sova!

En tripp till Tjörn

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

Igår tog M och jag en tripp till Tjörn. Jag ville till havet. Andas havsluft. Som jag saknar det. 

Hittade mogna björnbär. Mitt faboritbär, åt sallad på klipporna och Besos fick bada. Fin dag! 
Var helt slut efter att ha kört bil flera timmar, men det var det värt! :)

Fredag 20 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

Långsam fredag som avslutades med promenad och en sväng ned till sjön så att Besos fick bada. Glad hund ger glad matte! :)

Torsdag 19 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Hallå! 
Dessa kvällspromenader. Vad jag älskar dem och vad glad jag är när orken finns för att ta dem :) 
Min lilla knodd i magen gör mig ju konstant väldigt illamående, i femton veckor nu, så vissa dagar finns inte mycket energi alls. Men det gör förvisso att de dagar som jag faktiskt orkar gå så mycket mer fina. Som idag. När man inte möter en kotte under skogs-delen av promenaden och Besos får springa och sköta sig själv. Sedan busade vi lite på savannen innan chill i soffan.
Mysdag helt enkelt :) 

När stickan visade plus

Kategori: Gravid

(null)

Tänkte skriva om dagen vi plussade. För det var ju någonstans där den här redan började.  
Vi plussade ju redan i vecka 3, en tisdag var det till och med. Hela helgen hade jag varit så extremt kissnödig hela tiden, samt att vi hade våra aningar.  Så införskaffade ett graviditetstest som jag tog på morgonen den 10 april. Vågade knappt titta på den men den visade tydligt att jag var gravid. Men det vågade jag inte direkt lita på så efter en promenad med hundarna kilade jag bort och köpte ett test till. Även det visade, om ännu tydligare, att jag visst var gravid.
Så svårt att ta in och jag ville bara att M skulle komma så att jag kunde få berätta för honom. Han kom på eftermiddagen och jag hade packat ned båda testen samt en babybody som jag köpt vid något svagt tillfälle flera år tidigare, i en presentpåse. 
Den glädjen, chocken och förvåningen jag fick se i M’s ansikte når han plockade upp först bodyn och sedan testerna var nog detsamma som jag haft flera timmar tidigare. Minns jag rätt så kunde vi inte sluta kramas :) 

Dock var vi nyfikna på hur långt gågna vi var så vi tog oss ut och bort till ett apotek. Införskaffade ett mer specifikt graviditetstest. Den visade tre veckor. 

Jag tror alla som någonsin har plussat på ett graviditetstest kan känna igen sig i känslan av att det känns otroligt overkligt. Man förstår samtidig som man inte alls förstår. Det är fantastiskt, skrämmande, overkligt och helt underbart på samma gång! 
Onsdag 18 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Promenad i skogen och kvällshäng vid sjön. Besos fick bada och jag njöt av utsikten. Har haft en dag med mycket upp och ned rent energimässigt. Den lille krabaten i magen tar sin energi :) Det fina är att jag redan nu är så okey med att bebisen tar vad den behöver och jag ger så gärna allt jag har. Bara bebisen är okej.

Tisdag 17 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite bilder från igår när vi var en stund nere vid sjön. Besos fick bada och M och jag spelade frågesspel. Tyvärr hann vi inte avsluta så ingen vinnare korades. Jag är dock säker på att jag skulle vunnit ;)


I december

Kategori: Gravid

(null)

... om allting går som det ska, blir jag mamma! Känslorna är överallt. Men det ska självklart bli helt fantastiskt! 


Kommer komma flera gravid-relaterade inlägg här framöver :) 

Söndag 15 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

När man tvingar sig ut på en promenad och känner hur man får energi. Har annars haft en lugn söndag. Tvättat och röjt lite men inte så mycket mer. Läst lite, ätit lite, tagit en powernap och tänkt bära ner saker till källaren. Typ så. 

Lördag 14 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

Tog bilen ned till sjön så att Besos skulle få bada. Kul eftersom han för något år sedan knappt ville gå i vattnet och idag ville han inte gå upp! 
Stolt matte kunde dessutom släppa honom på stranden och han var hur lydig som helst! Stort för oss. Min älskade hund, vem hade jag varit utan dig? ❤️

Fredag 13 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

Varm dag! Förmiddagspromenad, chill på balkongen och misdsagslur innan det svalnade av för en kvällspromenad. Har haft Bella under dagen med. Mys! 

Spenatsoppa till kvällsmat. En av mina absoluta favoriter! :)

Torsdag 12 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi avslutade den här dagen med att kasta boll på Savannen. Mys!
Annars en torsdag som har spenderats med att promenera, springa ärenden och sova middag. 

Nu. Sova! 

Onsdag 11 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Syster fick biljetter till Ed Sheeran av mig i födelsedagspresent. Idag var det dags! 
Varmt, svettigt men jisses vad bra han är! :) 

Tack syster för att du ville följa med! 🌸

Tisdag 10 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

En eftermiddag i långared med fina kusiner och syster :) 
Besos badade, vi åt grillade hamburgare och spelade kubb. En sväng till gräfsnäs och glass blev det med. Fin eftermiddag! 

Fler bilder kommer.. 

Söndag 8 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår var den lataste dagen på länge. Kollade fotboll, käkade kebab, spelade M.I.G  och inte så mycket mer :) 

Idag är det enda vettiga jag gjort att tvätta. Nytvättade lakan. Ja tack! 

Hoppas er dag vart fin den med! 🌸

Fredag 6 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Väldigt mycket samma bilder märker jag. Jaja. Möter ju typ aldrig någon den rundan så den är perfekt. 

Sovmorgon idag. Somnade verkligen inte i natt. Morgonpromenad, springa ärende och läsa på balkongen. Eftermiddagslur och sedan långpromenad. 

Nu. Sova! 

Torsdag 5 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Mental skitdag. Men hunden stötte sig exemplariskt på kvällspromenaden runt Gerdsken. Alltid något :) 

Onsdag 4 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

Mysig eftermiddag hos mamma. Mormor och morfar kom upp och hälsade på. Jag bakade blåbär och blåbär/jordgubbspaj till fika och mamma lagade köttbullar till middag. Så gott! :) 


Tisdag 3 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

När det blir lite svalare och man kan ta en promenad. Underbart :) 

Sverige gick vidare till kvartsfinal. Yay! 
Colombia blev utslaget. Nay!! 


Söndag 1 juli 2018

Kategori: Allmänt

(null)

(null)

(null)

(null)

Njuter av värmen. Promenader på kvällarna. 
Spenatsoppa till kvällsmat. Älskar spenatsoppa! :)