ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Måndag 30 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Lämnade och hämtade Besos hos syster idag. Hon agerade hundvakt åt mig. Så snällt :)
Där imellan hann jag jobba. Jag var sjukt seg men skyller på omställning till sommartid. Det var en helt ok dag, men barngruppen var uppåt väggarna. Mycket fokus på att rama in och samla ihop. Energi och tålamod. Avslappningsövning som gick över förväntan och sedan en kort intensiv skapandestund hanns med under dagen. Kul när det man planerar tas emot positivt av barnen :D
 
Imorgon är en ny dag. Så nu ska jag försöka varva ner och sova. 
 
 

Söndag 29 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Ungefär så här har jag velat ligga hela dagen. 
Seg som sjutton. Har iaf promenerat med Besos och pluggat med syster. 
En powernap och tvätt har även det avverkats denna regninga gråa söndag.
Imorgon är det jobb igen.
 

Hej där magkatarr jag har saknat dig

Kategori: Allmänt


Magkatarr. 
Ska ta hunden på en promenad sedan blir det troligtvis soffläge.
Bra väder för det idag också. 

Lördag 28 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
 
Från dagens promenad i VB.
Älskade promenader. Efter två dagar utan var det underbart att få ta igen det idag. 
Gick och lade mig strax efter 04.00 i natt eftersom jag gick igenom systers uppsats. Tanken var därmed att somna i tid i dag. Det lyckades jag inte med..
 
 

What a feeling!

Kategori: Allmänt

  Har pluggat med det här geniet idag.
Bilden är från torsdagens Flashdance. Fantastisk föreställning. 
tack snälla mamma o sis för julklappen!

Fredag 27 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Spenderade min fredagkväll med dessa två. Lets dance och en massa tjöt. Det var kanske inte usprungsplanen men det blev himla bra ändå! :)
 
Nu ska jag se senaste Beck innan läggdags.

Tisdag 24 mars 2015

Kategori: Allmänt


Å idag fick jag spendera en timme i den här personens närvaro och läsa hennes fantastiska uppsats.
Det efter en långpromenad i det fantastiska vädret som jag även fick njuta av under dagens jobbpass. 
:)

Good Night

Kategori: Allmänt

 
Fick spendera hela helgen med den här killen
ibland är det allt som behövs
Han vet allt och tycker om mig ändå
finaste
 

måndag 23 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Klev väldigt motvilligt upp ur sängen imorse. Hade planerat för en långpromenad eftersom jag började först vid 10. Men var vädret med mig?? Nix. Debatterade med mig själv i typ trettio sekunder innan jag tog mig i kragen och gick en runda trots vädret. Närmare två timmar blev det. Var sjukt nöjd med mig själv efteråt ;)
 
Jobbade 10-18. Åkte direkt från jobbet till APT och genomgång av.. ja. Ngt. Hjärnan stängde av. Hem och ut med hunden i ett kallt men riktigt gött väder. Höll på att förfrysa handen när jag talade med mamma dock, men vad gör man inte för sin kära mor? :D
NU. sova
 
KramPussHej!
 

Allt som hände innan 1992

Kategori: Allmänt
 
Jag pratade med en mamma häromdagen. Hennes dotter har läppspalt. Mamma berättade bland annat att efter dotterns första operation fick hon ha långa strumpor på armarna för att undvika att klia upp såret. Det fick mig att fundera på min egen första operation och jag insåg att jag faktiskt inte vet så mycket om den. Jag gjorde den 1990, alltså i Colombia. Undrar hur den gick till? Vem tog med mig dit? Tröstade någon mig när jag var ledsen och rädd? Hur agerade läkarna i Colombia för att undvika att jag kliade upp såret? Jag har idag jättesvårt för att någon tar mig om handlederna. Jag kan inte ens ha en tröja vars ärm slutar vid handleden. En teori jag har är att de band fast mig på något sätt. Ha i åtanke att det här är tjugofyra år sedan, jag menar inte att det sker på samma sätt idag. 
 
Det är lite skrämmande det där. Att något som hände för så pass längesedan i en tid som jag inte vet något om, påverkar mig än idag. Allt som hände innan 1992, innan adoptionen är oklart. Men ändå en så viktig del av vem jag är. Det som är svårast att jag antagligen aldrig kommer få ett bra svar på mina frågor. 
Jag har alltid fått höra att jag ska vara tacksam för att jag blev adopterad. Kan ni ha en förståelse för att tacksamhet kanske inte är det enda jag känner? 

My Everything

Kategori: Allmänt

 
cause he is my reason 
to keep fighting
 

Fredag 20 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Sitter på jobbet (har rast, lugn vänner, inget bloggande på arbetstid) och längtar hem till den här killen. 
Bilden är från helgens chill på balkongen. Nu kom solen fram så förhoppningsvis blir det en promenad i solen för oss i eftermiddag. Fredagar är en dag som jag generellt sett ser fram emot. Just den här fredagen har jag en helt oplanerad helg framför mig. Vad jag behöver det. Tid att ladda om. Tänka och reflektera. Ta ett andetag och bara vara här och nu. Njuta av det lilla. Jag är ganska bra på det. Att se det vackra i det lilla. Men tyvärr hinner jag inte det i den utsträckning jag skulle vilja. Men helgen är min tid.

Rocka Sockorna

Kategori: Allmänt

 
Vi rockar sockorna på jobbet!
 
 

Torsdag 19 mars 2015

Kategori: Allmänt
Lyckades sova lite för länge i morse så jag vi hann inte ta en morgonpromenad som jag tänkt. Sjukt surt. Körde Besos till Tea som var gullig och agerade hundvakt idag. Jag jobbade nämligen 9.30-16.30 sedan direkt till Allebike. 
Tog en promenad i VB på kvällen. Underbart väder och mamma o Bella mötte upp oss halvvägs. Bra avslut på dagen det :)

Hide and seek

Kategori: Allmänt


Besos kröp in i påslakanet. Om det var för att han inte ville följa med ut eller om han lekte kurragömma uppfattade jag inte riktigt. Men det var ju gulligt!! 


en vanlig kväll i min soffa

Kategori: Allmänt

 

Måndag 16 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
lördagens skogspromenad
Ser ut som en höstbild kanske, men det var vår i luften :)
 
Jobbade 6-15 idag, utan rast. Att öppna på en måndag är fasiken aldrig roligt. Sover dåligt när man vet att man absolut inte får försova sig. Lite mentalt tuffa utmaningar på jobbet idag. Men vi tog oss igenom dagen. Efter ett ärende så däckade jag hemma någon timme. En kort kvällspromenad och sedan har jag bara suttit i soffan. En måndag behöver inte vara mycket mer än så..
 
 

Söndag 15 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Varför blir alla bilder på sned? Jag är för oteknisk för att lösa problemet, ni får lägga huvudet på sned istället. 
Bilder från dagens kvällspromenad. Älskade hund <3
 
Har haft en otroligt lugn helg. Är inte helt taggad för jobb, men, what to do?
 
 
 
 

lördag 14 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
bilder från dagens häng i VB.
Mellomys med syster på kvälle. 
Bra lördag det :)

Fredag 13 mars 2015

Kategori: Allmänt


Jobba tidigt pass. Handla. Långpromenad med hunden i vårväder. 
Lugn fredag i soffan med filmen Wild. 
En fredag helt i min smak :)

Torsdag 12 mars 2015

Kategori: Allmänt


Slutade tidigt idag. Hann alltså med en långpromenad mellan jobben i det fin fina vädret. Hade mina Goa elever. Vi gjorde klart första dansen idag och jag toror det kommer bli grymt! 

Sedan blev det en promenad runt Gerdsken och lite snabbhandling. Är man beroende av filmjölk så är man...

Kvällen har chillats bort. Är sjukt trött så jag ser fram emot fredag och helg! 

tre saker

Kategori: Allmänt

 
 
du kanske inte visste om mig
 
  • jag har haft en ätstörning sedan 2009. 
  • jag avskyr när någon tar mig på magen eller runt handlederna. Jag vet inte ens varför. Men jag tycker det är extremt obehagligt.
  • jag har komplex för mitt tal pga av mitt medfödda talfel. Det gör att jag ibland undviker människor, inte svarar i telefon eller inte går och handlar 
 

Tisdag 10 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Vad jag njöt av vädret igår! Jobbade 7.45 - 15.15. Jag trodde först att jag slutade vid 19, men icke. Inställt möte. Inte mig emot. Efter jobbet, där jag varit ute större delen av dagen och kunnat njuta av vädret, körde jag direkt ut till VB där jag lämnat Besos på morgonen. Fick krama min syster. Bara en sån sak. Tog en långpromenad i det underbara vädret och bara tankade energi. Vad jag behövde det. Sedan somnade jag nästan en timme tidigare än vanligt. Kan inte ens komma ihåg när det hände senast. 
 
Idag har det kanske inte varit lika roligt väder, men hade ett bra samtal med min handledare på förmiddagen och sedan hara dagen bara flutit på. Efter en halvtimmes power nap efter jobbet tog jag en långpromenad. Fick idag krama om min mor som körde ikapp mig enbart för att säga hej. Söta mamma. 
Nu ska jag försöka komma i säng hyfsat i tid. Wish me luck ;)
 

Söndag 8 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
Igår gjordes det inte många knop. Gick två lugna entimmes-promenader med Besos och såg tre filmer mellan tupplurarna. Trouble with the Curve, Man of Steel och Killing Joe sågs och där den första faktiskt, lite otippat, var den bästa. 
 
Idag fick jag besök av min mor innan jag ens hade klivit upp ur sängen. :) Det följdes upp med en långpromenad. Har sedan dess slappat, tvättat, druckit kaffe, dammsugit, tagit en promenad runt Gerdsken och handlat. Nu är det hög tid att sova!
 
 

Fredag 6 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
När man kan vara ute på jobbet hela eftermiddagen. Då är det helt okej att jobba sent pass.
Vaknade dock med huvudvärk, halsont och kroppen kändes som om den blivit överkörd av en ångvält, minst. Ländrygg och höfter som gjort det svårt att stå till under dagen. Men bara att bita ihop. 
 
Ska strax krypa till kojs. Ett tecken på att Katte är sjuk. Lampan släcks innan klockan 2. En fredag. 

aftenooon walk

Kategori: Allmänt

 
 
I keep this moment in a photograph
I make these memories for myself
 
 
 

Onsdag 4 mars 2015

Kategori: Allmänt
Dag två hemma från jobbet. Migrän. Den släppt dock relativt fort idag så jag och Besos har tagit en promenad på Hjortgården, lerigt som sjutton var det men så otroligt underbart med sol. Nu har både jag och hunden tagit en dusch och avnjuter en kaffe på balkongen. Tror det är årets första kaffe ute faktiskt. Solen, jag har saknat dig!!

måndag 2 mars 2015

Kategori: Allmänt

 
måndag, skapandedag.
 
Började jobba klockan 10 idag. Lyckades ta mig upp ur sängen i tid så jag hann med en långpromenad med Besos innan det var dags att ta sig till jobbet. Hade lite skapande-aktivitet med barnen idag. Var ute i regnet på eftermiddagen. Jag kanske är konstig, men jag gillar regn. Iaf när det inte är speciellt kallt ute. Barnen kunde göra kanaler i sandlådan och jag var varm i min jacka. Så då så :)
 
Min vana trogen gosade jag en stund med Besos när jag kom hem. Tanken var att vänta in min bror som ville bli klippt, men eftersom han inte dök upp tog jag en nap istället. Kvällspromenad genom ett såsen som var kallt och blött. En måndag som kanske inte alltid är jätteintressant, men ändå en bra start på veckan.
 
 
 

söndag 1 mars 2015

Kategori: Allmänt

älskar helgmornar när man har tid att bara vara 
Besos leker närmast vinner och man  har likso hela dagen framör sig
 
Igår var det mello såklart. Såg den hemma hos Angelica o Peter. Besos tittade dock mest på katten. Ingen jättemusikupplevelse kanske. Men jag gillade Måns nummer eftersom det var visuellt snyggt. En låt som inte går obemärkt förbi alltså. 
 
Idag har det varit promenader, slapp och Allebike- möte. Söndagar är svåra dagar-- mentalt. 
Nu är det dock dags att sova. Det är ju en ny jobbecka imorgon.