ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Goodmorning Sunshine

Kategori: Allmänt

Vilket trevligt väder det blev till slut! Just nu visat termometern här ovanför mig 29 grader. :) Man blir ju varm bara av att höra det. Men man ska inte klaga, nu när solen äntligen behagar dyka upp.
nu blev det 29.1, puh , värmeslag snart jue- Ingen glass har vi hemma. Bara ngn äckig billig vaniljglass som jag inte tänker äta i första taget.
Jag är hungrig, men orkar  inte äta något i den här värmen.. kommer säkert äta något runt halv tio ikväll, det gjorde jag igår. och, jag vet, man ska inte äta så sent.. Men bättre att  äta då än att inte äta alls, eller hur?

usch.. jag vet, det är inte kul att läsa om gnäll, men jag måste bara: fy fan vad trist det är att packa! Man packar lite, kommer på ett bättre sätt och pacar om skiten igen stänger kartongen och ställer bort den, sen inser man att man behövde någontng som ligger i lådan så då måste man packa upp hundratusen saker eftersom man , naturligtvis, la just den saen man behövde i botten. Fast det kanske bara är jag som är så allmänt förvirrad?!

haha- nej sitt inte där och slösa bort din värdefulla tid. Ut i solen!

peace


So You Think You Can Dance ?

Kategori: Allmänt

Jag älskar det programmet! För er som inte vet vad det är är det ett dansprogram, man korar Amerikas favoritdansare. Jag blir helt i till mig varje gång jag tittar.. det finns så många vackra, duktiga och energirika dansare! Det bästa med programmet tycker jag är att de inte alltid frågar efter en perfekt teknik.. man letar efter en dansare med personlighet med. För utan personlighet kan man inte utveckla en koreografi så att den blir intressant att titta på. Programmet inkluderar allt från hip och och krumping till olika sällskapsdanser. så dansarna måste vara duktiga på att ta olika sorters koregrafi.
Än så länge är det bara auditions.. Men om vi säger så här.. det finns otroligt skickliga dansare, men det finns även de som är riktigt dåliga med! Speciellt roligt är de som käftar tillbaks! Haha.. och juryn blir skitförbannade! haha. så kul! :) Lite som idol.. om ni hajjar..ett måste mina vänner. ett måste!

Ska till tandläkarn imorgon med.. Än så länge har jag aldrig haft hål i tänderna.. (ta i trä) Får se vad de säger imorgon. En gång fick jag en riktigt dum kommentar av en tandläkare.. Det första hon sa när jag satt mig i tansdläkarstolen var "oj då, här var det snett och vint. men du har ju tandställining" Va fan är det för en kommentar?? En professionell tandläkare som säger så till en femtonåring (det var några år sedan det här) Hade jag inte komplex innan så skulle jag ju fått det där och då. Men men.. Hoppas jag inte har henne i morgon!

Det känns som den här sommaren kommer bli som den förra.. :(

XOXO

Filmtips

Kategori: Allmänt

håhåjaja.. jag är bara så bäst på att uppdatera min blogg.. Och när jag väl gör det har jag ju absolut ingenting att komma med heller. Vilket spännande liv jag lever då.
Men det som har hänt är iallafall att mormor och morfar kommit hem från sin semester så nu behöver jag inte vara hundvarkt längre. Det här kommer låta helt sjukt, men jag kommer nog sakna Mimmis snarkningar på nätterna. Det var ganska tryggt att höra henne halv fem på morgonen.. på något knäppt sätt. 
Är kattvakt åt några grannar och deras katt har under de fyra dagar jag passat dem hunnit käka upp två fåglar och en mus.. varav den sistnämnda låg uppspydd på mattan i hallen. "välkommen till oss" typ. Trevligt värre. 
 
Men nu för att komma till rubriken för dagens inkägg:
En liten lista på bra filmer (enligt mig) som jag tänkte dela med mig
  - Four Brothers 
  - Pirates of the Caribbean (den första)
  - Enough
  - the Holiday
  - Shes the Man
  - Mamma vid 16
  - King Arthur
  - Fantomen på Operan 
och massa fler! Men dessa är några av favoriterna. 

Jag orkar inte börja packa..

 

Islandshästar is the shit!

Kategori: Allmänt

haha.. vilken underbart lyckad rubrik det blev då.. NOT! men men.

mamma väcte mig halv åtta i morse.. men idag var det inte alls svårt att komma upp ur sängen.. Det var ju islandshästridning som stod på planeringen för dagen! :) Efter en snabb frukost packade vi (mamma, syster o jag) in oss i vår röda volvo och begav oss mot Båstads Islandshästridning. Mamma körde lite vilse, annars gick resan smärtfritt. Väl framme var det utdelning av hästar.. min hette Fluga! (ingen aning om det stavas så eller inte) Vad de andra hästarna hette har jag ingen aning om.. alla islandshästar har ju isländska namn.. stava och uittala dem om du har lust. (eller mycket fritid) Det är skitsvårt!
Vi red i ungefär två och en halv timme.. men jag hade kunnat hålla på mycket längre! Det som var extra bra med det här stället var att vi fick både tölta och galoppera mer än vad vi fått på andra ställen. Så det var riktigt positivt :)

När vi kom tillbaka fick vi fika i form av mackor vilket passade väldigt bra då man faktiskt var riktigt hungrig efter nån timme i sadeln.

Vi tre begav oss sedan tll Torekov och köpte glass, i regnet. Men glassen var skitgod och regnet varade inte så länge. jag körde hem och väl hemma däckade jag i min säng. tanken var att jag skulle sova cirkus fyrtio minuter. Icke.. två timmar senare vaknar jag och inser att klockan blivit halv sju och min dag var borta. men i ärlighetens namn gjorde det inte så mycket :P Den sömnen var välbehövd ska ni veta!

Hade ju gärna visat lite bilder från dagen, om någon av oss hade varit smarta nog att ta med kameran.. men var vi så smarta? Nix.

Hoppas er dag har vart lika lyckad som min!

Tack Elin!

Kategori: Allmänt

Jag har börjat läsa böcker av författaren Lotta Thell. Den första boken heter "I skuggan av värmen" och handlar om en sprutnarkoman. Andra boken heter " Bortom ljus och mörker" och der var den här boken som jag fick av Elin , för ett bra tag sedan nu men iallafall.  det är alltså en bokserie. dock vet jag inte hur många böcker det finns i den?
Det var längesedan jag läste en bok så snabbt! Den första boken var utläst på ungefär tre dagar... och då fick jag ändå inte läsa så mycket som jag hade velat. Den var sjukt bra! (för att citera Grynet) Andra boken har jag precis börjat på men även den verkar lovande..
Så tack tack Ein för att du fick mig att läsa dessa böcker! :)

Annars händer det inte så mycket. Försöker packa lite.. men det är svårt att packa ihop och slänga saker när man inte alls vill. Kanske hade varit lite lättare om man hade gjort det av egen fri vilja så att säga. Dessutom blir man så nostalgisk när man tittar på gamla foton och brev med mera. En hel del minnen som man försökt glömma kommer upp till ytan igen..
nej fy vad deprimerande detta blev. Fast det har ju knapt varit någon sol idag.. så det kanske är därför?

nej.. nu ska jag krypa ned med  en massa filtar och försjunka i min bok igen :) Kan ju inte sitta här och vara dryg när den boken finns!

ha det fint mina vänner- kommer sakna er när jag flyttar!
/Katte

Sometimes I need someone who can save me from myself

Syster och jag

Kategori: AllmäntVi är alltid skitseriösa på kort.. NOT!

syster o jag

jag ser lite mongo ut (som vanligt) men syster blev ju bra :)

igen

syster och jag igen..


De tio budorden

Kategori: Allmänt

haha... titta vad jag hittade hängandes på kylskåpet. De tio budorden från boken "gud som haver barnen kär har du någon ull" av Mark Levengood och Unni Lindell. De är budorden är skrivna av barn mellan 6 och 10 år. haha.. barn kan vara riktigt smarta.

1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det.

2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat.

3. Du skall bara slå någon om du absolut måste.

4. Du skall inte baktvätta någon deras ryggmärg.

5. Du skall vara så snäll du kan, och annars kan du göra vad du vill.

6. Du skall lyssna på din mamma, vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder.

7. Du skall bevara dig väl.

8. om nogon slår dig skall du bara vända den döva kinden till.

9. Du skall älska Gud hur mycket som helst. fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar "Kom fram!"

10. Du skall inte begära saker av din hustru. Också sjunger man på morsdag, annars blir det ett herrans liv.


nu regnar det igen.. dumma skit. Sol ska det vara... SOL!!!

/katte

hallå, solen?

Kategori: Allmänt

Vart tusan tog solen vägen? Jag som ville sola!

Vad tusan ska jag göra?

Kategori: Allmänt

Jag har världens beslutsångest.. eller kanske inte beslutsångest direkt. Jag kan bara inte bestämma mig för vad jag ska göra! Jag har typ inte ätit ngt idag, mer än en ynkig smörgås imorse.. Det har varit aldeles för varmt för att käka. Men nu vet jag inte vad jag ska äta eler när jag ska öra det. Jag vet att jag borde äta något, men jag är inte det minsta hungrig. Funderar på att kila bort till maxi eller willys och se om det finns något gott att äta där. Problemet är att jag antagligen kommer komma ut med en påse godis eller en chokladkaka eftersom jag kommer bli illamående av all mat. Så jag kanske borde stanna hemma och laga något på resterna från kylen? fast det låter så trist. aa shit.. va fan.
 Hur kul var det här att läsa på en skala?? haha

Idag har jag solat! :) Så härligt att ligga på innegården med en skön låt i bakgrunden och slöa.  Dessutom har jag märkt att solen är bra för min hy. Den ser mycket mindre glåmig ut.. och för mer glans. Inte så att den ser fet ut (hoppas jag) Friskare liksom.
aa.. shit.. vad tråkigt det här inlägget blev jue! Men i ärlighetens namn har det inte hänt ngt speciellt kul sen sist.. jag menar.. vad kan slå att man fick körkort? Jag har knappt kört bil! Bara om mamma och jag ska någonstans.. jo jag körde till Farmor.. vilket kanske inte var jättekul, men men.

nej.. nu ska jag hitta en bok att börja läsa.. Mer beslutsångest! yay me!

Hur har er dag i sommarvärmen varit? Varm?

kramar
/Katte

en dikt

Kategori: Allmänt

Här är en dikt jag hittade på datorn. Det är jag som har skrivit den alltså.. Jag vet att min engelska inte är den bästa, så tänk inte på den!


Loved You

I'm sitting here alone with nothing more than my memories

The only thing I have is a picture of you and me

You said you would be here

But now I know you told I lie

How stupid was I, to let you fool me?


Its raining outside, its sounds so nice

Like the angels knows about us

Maybe we shouldn't have done, what we did

But I don't want to regret anything


I'm sitting here alone, with so many memories

So many good times we shared, you and me

I remember love, so beautiful

We had a good time, you know we had

So I don't understand, what happened.


You said you would be here, no matter what

And know you are somewhere else.

I woke up this morning in this empty room

Not even a note left from you

The closet is so big now when your things are gone


My memories are the only thing you left for me

I didn't realize I would miss your smell

So much


5/4 - 2008

tjodelidue

Kategori: Allmänt

Jag insåg nog inte hur gött det är att ha örkort förens jag tog det själv. Som idag tillexempel, jag skulle in till stan i ärenden, mamma frågar varför jag inte tar bilen. Nej, varför tänkte jag inte på det? Visst, att gå, som jag tänkte göra från början hade säkert varit mycket nyttigare, men å andra sidan hade jag tvingats gå hela vägen hem med kassarna. På det här sättet kom jag ju till och med iväg till elgiganten för att få ett par nya hörlurar till min mp3. hur bra är inte det?
En annan bra sak är att jag kan hjälpa mamma mycket mer nu när hon inte behöver åka med.

Så, vad händer i era liv nu då? Jag njuter av att ha lite ledigt. Tro mig, jag behövde faktiskt det. Mest mentalt kanske, så skönt att slippa ha en massa "måsten" hängande över sig tjugofyra timmar om dygnet. Dessutom, att sova på mornarna är inte helt fel det heller!

Sen är det ju den här flytten.. ngn som har lägenhet och jobb till mig här? någon?

Nu ska jag nanna kudden.

Många kramar till er!
/Katte


the scars remind us that the past is real