ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Torsdag 29 september 2016

Kategori: Allmänt

Lite så, hela dagen.

Sov tydligen helt okej i natt, om än kanske någon timme för lite, för har inte varit trött på jobbet. Gött :) sov dock en timme när jag kom hem på eftermiddagen. Gick ju inte annat när det regnade ute och hunden kröp upp och lade huvudet på min mage. Funderade starkt på att hoppa dagens långpromenad men ibland är det bra att ha lite prestationsångest, för det var bara att ta sig ur sängen och ut. Mötte en person på vår tvåtimmarspromenad på Hjortgården. Älskar att kunna gå helt ostört!!

Strosade genom stan på kvällen. Hösten är här och jag kan tycks det är riktigt mysigt. De fixar med Lights i Alingsås överallt. Verkar kunna bli några riktigt snygga konstellationer i år.. :)

Måndag 26 september 2016

Kategori: Allmänt

Trött idag.
Jobbade 7.45-18. Åkte till VB och tog EB kvällspromenad med mamma. Gick ner till sjön och vem satt där på en sten, likt en sjöjungfru, och blickade ut över vattnet om inte min fina vän Johanna? Fint att stå och prata lite en stund. Och så fint att ha en vän som förstår det man kanske inte är det personlighetsdrag man är som mest stolt över 💕

Avslutade kvällen, först med kaffe med mamma och sedan mys i soffan hemma med mitt hjärta.

Söndag 25 september 2016

Kategori: Allmänt

Söndagar har tydligen blivit en dag då ångesten slår in lite extra..
Har iallafall njutit av vädret, promenerat, tvättat, städat och unnat mig att både ta sovmorgon och en power nap. Har även klippt Love.
Egentligen en riktigt fin söndag :)

Lördag 24 september 2016

Kategori: Allmänt

Den fina lyktan jag fick av mina kollegor samt utsikten jag hade medan bilen blev besiktigad.

Jobbade 10-12.15, de sjöng för mig på första klassen, så gulligt! Sedan besiktigade jag alltså bilen. Eller, jag tog med bilen så att någon annan kunde kolla den. Jag besiktigade alltså inte min egen bil ;) långpromenad med hunden och sedan handlin samt lite snabbstädning av lägenhet. Klockan 17 damp jag ned i soffan med en kopp kaffe och tog helg. Fint! :)

Torsdag 22 september 2016

Kategori: Allmänt

Tidsinställt inlägg;
Kommer befinna mig på jobbet när detta kommer upp. Jag har sagt det förr men det tåls att upprepas; jag hatar att öppna.
Med det sagt, hallå torsdag :)

Kvällspromenad

Kategori: Allmänt

Gick från jobbet strax efter 17. Tog en runda på stan men hittade ingenting. Typiskt. När jag för en gång skull tog mig tid att ta mig dit. Att springa i affärer gör mig tydligen bara stressad..?

Försökte varva ner och rensa tankarna med en kvällspromenad ner till sjön. Besos hittade en pinne på stranden som han sedan släpade med sig hela vägen hem.. Stolt som tuppen var han iallafall :)

Lördag 17 september 2016

Kategori: Allmänt

Bild från kvällspromenad.

Började dagen med att ha mina klasser på Allebike. Ska inte tjata om hur mycket jag älskar det. Ni är väl medvetna om detta vid det här laget :)

Lyckades även med konsten att tappa min iPad och laddare på hemvägen. Hur? Lade upp dem på biltaket, glömde på två sekunder att jag lagt dem där, och körde iväg. Under promenaden på Hjortgården ringer Lotta och säger att de hittat min iPad i diket utanför Allebike. Jaha.. Lyckat.

Fick stressa bort till vimpeln och införskaffa en ny laddare.
Dock fick jag tillbaka både laddare och iPad ikväll från tjejerna som hittat dem. Fina människor det finns!

Snacka snyggt

Kategori: Allmänt

(null)


"Katerine, du måste börja tänka på att tala tydligt så att man kan höra vad du säger". Den meningen fick jag höra jämt och ständigt när jag växte upp. Det trots att jag i princip alltid satsade stenhårt på att tala tydligt och artikulerat var gång vi mötte nya människor.
 
Känslan när man tar i från tårna för att den man talar till ska uppfatta vad du vill ha sagt, och det enda man bemöts med är ett leende, ett skak på huvuder och en blick som vänder sig ifrån dig. Som så tydligt visar att dina ansträngningar var för gäves. När folk undviker att samtala med dig. För om du inte kan utrycka dig så att de förstår, då kan du inte heller bli talad till. Varför utsätta sig för risken att prata med någon som inte kan prata tillbaka?
 
När jämnåriga pekar finger och skrattar när du försöker ta del av en diskussion. När de härma ditt sätt att tala. När du då bir tyst och istället får höra att du är för tyst och tråkig.
 
När man skalar bort sin personlighet för att kunna formulera och uttrycka det man vill ha sagt på ett sätt som man vet att mottagaren är förmögen att ta till sig. Det får en att känna sig tråkig, grå och alldeles för opersonligt korrekt. Men man måste, för det man måste förmedla får inte uppfattas fel. Eller, så finns inte energin att säga det två gånger.
 
 När läraren ställer en fråga och du kan svaret men inte räcker upp handen. Eller när dina kamrater för en diskussion där du egentligen har en massa realtiv information att dela med dig av. Men du gör inte det. Du förblir tyst och uppfattas därmed som att du inte har kunskapen.
Varje gång du känner dig dum. Inte för att du inte kan svaret, dum eftersom du inte vågar prata´. Eftersom du vet om att det som sägs verbalt troligtvis inte kommer formuleras likadant som den tanke du redan skapat. En tanke som går helt i linje med ämnet. En tanke som folk kommer lyssna på, ta in, smälta, argumnetera emot eller hålla med. En tanke som kommer elda på diskussionen, ge läraren svaret på sin fråga och dig en stjärna i boken.

Som LKG-barn har jag i princip alltid fått höra att jag pratar dåligt. Att jag måste lära mig att tala tydligt, långsamt och välartikulerat så folk i min omgivning hör vad jag säger. Att det är upp till mig att se till så att samtalet fungerar. 

Just den meningen, du måste tänka på att tala tydligt. Men det är ju det jag gör! Det är DÄRFÖR det blir fel. För att jag tänker för mycket. Överanalyserar. Spänner mig så att alla ord kommer ut fel. 

Och vet ni, det var faktiskt inte bara upp till mig att tala tydligt så att ni skulle förstå. Det var lika delar upp till er att vilja förstå. En konversation kräver två personer. För herregud vad mitt självförtroende har fått käftsmäll på käftsmäll på grund av mitt talfel. Det finns så mycket talrelaterat som ger mig ångest. 
Jag har tvingats bygga upp mitt självförtroende att tala bit för bit. Det är en lång väg kvar. Men jag jobbar på det. 
Rom byggdes inte på en dag vetni!

Torsdag 15 September 2016

Kategori: Allmänt

Varsågoda. I brist på bättre får ni två tråkiga bilder från dagens två promenader. Den ena i solen och den andra i månljus.

Öppnade på jobbet idag. Ogillar. Var pigg fram tills dess jag kom in från första promenaden så det blev en power nap :)
Så fint att bara få slappna av i en halvtimme med bästa vännen tätt intill. :)

Onsdag 14 september 2016

Kategori: Allmänt

Vädret är på ett strålande humör. Jag försöker att vara detsamma. Fick prata en massa med syster. Fina syster :)
Imorgon öppnar jag på jobbet, ser fram emot att inte kunna sova i natt. Not.

Tisdag 13 september 2016

Kategori: Allmänt

Hittade min favoritkopp :) fint!
Soligt idag så längtar hem till min hund så att vi kan ta en långpromenad. Gårdagen spenderades ju mestadels med att jobba.. Fick även äran att läsa igenom systers uppsats. Kul! Ska nog sadla om till textredigerare eller liknande..

Lördag 10 september 2016

Kategori: Allmänt

Mjörn
 
Gissa vad jag har gjort idag? Jag har jobbat! Första klasserna för terminen. Så kul att träffa alla gamla elever men även sjukt kul med flera nya ansikten :) I år har jag tre klasser istället för två. Att snacka i närmare tre timmar är en utmaning. Blev en power nap när jag kom hem sedan. Följde upp med en långpromenad och kaffe på det. Underbara höstväder.
 
Kvällen har spenderats med att tänka, kika på "en kväll i new york" möla vattenmelon. Ska läsa det sista i min bok innan jag släcker lampan.
 
 
 
 

Fredag 9 september 2016

Kategori: Allmänt

Jag har en förkärlek för paket inslagna i brunt omslagspapper. Don't ask me why. Blev därför lite varm i hjärtat när jag öppnade kartongen och såg dessa
som innehöll serien om Isfolket vilka jag kom över relativt billigt på Tradera.

Jobbade sent pass och stängde på jobbet idag. Alltid segt att stänga en fredag. Kom dock ifrån relativt i tid och hann med en långpromenad på Hjortgården innan det blev för mörkt. Gött!

Slötittade lite på Doobidoo på kvällen. Älskar känslan när man kommer på en låt innan de som tävlar.. ;)

Torsdag 8 september 2016

Kategori: Allmänt

När man inte är en morgonmänniska.. Det värsta är dock inte att gå upp utan att gå och lägga sig kvällen innan. Tror jag vaknade två gånger i timmen hela natten i tron att jag försovit mig. Oerhört frustrerande .

Jobbar dessutom över idag...

Hoppas på en lugn eftermiddag som kompensation 😝

Måndag 5 september 2016

Kategori: Allmänt

Jobb 7.45-15.45 och sedan samtal med chefen.

Handlade mjölk åt mamma och hämtade ut ett paket innan jag körde ut till VB där jag lämnat hunden på morgonen. Vi tog en promenad innan det blev kaffe. Alltid kaffe :)

Avslutade kvällen med att läsa, kika på youtube klipp och möla vattenmelon. Fint!

Söndag 4 september 2016

Kategori: Allmänt

Ni vet en sån där dag när man stressar eftersom man någonstans har tänkt att man ska få massa gjort. Men sedan inte gör speciellt mycket alls eftersom man fastnar i tänkandet av att inte stressa. En sån dag.
Långpromenad på Hjortgården. Handling. Tvätt, dammsugning, kvällspromenad och mer tvätt.
Avslutat helgen på bästa sätt. Med hunden i knät. Han har varit ovanligt "mammig" senaste dagarna, mitt hjärta ❤️

Lördag 3 september 2016

Kategori: Allmänt

Lycka är att hitta ett par nya skor i garderoben när de du brukar ha är genomvåta efter förmiddagens långpromenad. Den gicks dessutom bitvis i regn. Älskar att gå i regn :)

Lugn lördag. Har bestämt lite låtar tills klasserna som börjar nästa vecka. Såg en halvbra film och tog en kvällspromenad ner till sjön. Fint det.

where is the love?

Kategori: Allmänt

 
 
lyssnade sönder den här låten när den kom
älskar den fortfarande
 

Torsdag 1 september 2016

Kategori: Allmänt

 
 
Anledning till att det är så snålt med inlägg är helt enkelt för att jag inte har så roliga bilder. Ganska trist att enbart visa bilder på min kaffekopp och tråkiga selfies. Jobbar, promenerar med hunden, sover. Det är i princip det mina dagar består av. Har dock börjat spåna på mina dansklasser. I höst ska vi ha temat Vinterland. Spånar på låtar, började alltså att lyssna på jullåtar igår. Kändes aningen fel dock.. Ska bli svinskojj att börja med klasserna igen! Älskar ju att undervisa :) Fick kika på anmälningslistorna på måndagens möet. Några nya och några gamla elever. Härligt!