ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Måndag 30 januari 2017

Kategori: Allmänt

Måndag. Fick information idag som gjorde att ångesten började gro i magen...


Jobbade 7.45-15.45, sedan direkt in till centrum och möta upp kollegor för att åka till utbildning. Intressant ämne, absolut, tyvärr var jag lite för opepp.. 
åkte hem till mamma för att hämta Besos. Passade på att ta en Kvällspromenad med mamma och Bella. Fint med sällskap. 

På bilden syns smycket jag fick av mamma på vår 25-års dag. Ett smycke i samarbete med operation smile. Tack mamma! 

Blåbärspaj

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Bakade blåbärspaj på mina egenhändigt plockade blåbär. Spenderade ju typ halva semestern med att traska runt i blåbärssnåren och få blåröda fingrar av alla bär. Så. Eftersom blåbär tar plats i frysen var det dags att använda dem också. Och vem tycker inte om paj?! Nä, just det! Söndag 29 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Efter att ha:

Tagit sovmorgon
Tagit tag i mitt liv och tryckt igång två maskiner tvätt.
Tagit en långpromenad, samt
Tagit upp och klätt in halva lägenheten med tvätten som inte får torktumlas, tyckte jag att en paus var på sin plats.
Kaffe, musik och Besos. Ja tack!! :)

Ögonblick

Kategori: Allmänt

Alltså den här lilla varelsen. 

Avslutade promenaden med att hänga på Savannen en stund. Besos fick fnatt och jag blev lycklig bara av att se på. 
Fina stunder som bevaras i hjärtat. 

Lördag 28 januari 2017

Kategori: Allmänt

 

Lite överväldigad av alla fina kommentarer på förra inlägget. Tack ni fina som läst :)


Idag har vi en lugn start här. Spenderade fredagskvällen med att halvsova i soffan, hehe. Fortsätter lite på samma spår idag ;) ska strax ta tag i livet och ta en långpromenad med Besos. Sedan ska jag agera chaufför åt Angelica och ikväll blir det Taboo och blåbärspaj!!


en gång till: Adoption

Kategori: Allmänt

 
 
 
Som adopterad får jag ofta höra frågan "Var kommer du ifrån, egentligen?", eller "Vad har du för ursprung?". Det låter kanske konstigt att det är svårt för mig att svara på de frågorn. Men när jag säger att jag kommer från Halmstad får jag oftast följdfrågan "men inte är du väl född där?". Nej, jag är född i Colombia. Ett annat land, en annan kultur, av en kvinna jag kallar mamma men aldrig fick chansen att lära känna. Jag tänker mig själv som Colombian, men jag tänker mig även som Svensk. Jag är svensk medborgare, jag är uppväxt i Sverige med svenska föräldrar och jag har firar svenska högtider. Dock har jag aldrig fullständigt fått känna mig helsvensk av samhället. Jag hamnar utanför den svenska normen. Dels på grund av mitt utseende. Nej, jag är inte blond och blåögd direkt. Men av folk i min omgivning har jag fått höra att jag är inte heller "utländsk" eftersom jag är alldeles "för svensk". I gråzonen mellan svensk och icke svensk. Där hamnar jag. Så oavsett hur svensk jag känt mig har jag aldrig tillåtits att vara svensk. Folk i min omgivning har påmint mig om mitt utanförskap. Jag är tacksam mot mina föräldrar som gjorde mig trygg i min adoption. Som pratade med mig och tillät mig att vara både Svensk och Colombian. För mig är det en självklarhet att vara både och, vilket gav mig tryggheten att besvara människors nyfikna frågor. Men jag skulle ljuga om jag påstod att det inte var tröttsamt att behöva förklara hela sin livshistoria när man får den enkla frågan: Var är du ifrån?

Det har varit stressande ibland. Att inte kunna ge utförliga ordentliga svar när folk frågat mig om Colombia. Jag var förvisso drygt två år när jag blev adopterad men jag har inga minnen därifrån. Folk har utgått från mitt utseende när de ställt frågor om mitt hemland. Frågor som jag inte kunnat svara på. Jag vet ju att de frågar av nyfikenhet och för att visa intresse. Men känslan hos mig när jag  inte kunna svara på dessa frågor har varit en känsla av otillräcklighet. Känslan att svika mitt hemland och mig själv. Att känna sig otillräcklig och utanför.  

En sak som jag fått försvara mycket under mitt liv är de känslomässiga banden jag har till min familj. Jag har tappat räkningen på de gånger folk har frågat mig vem min riktiga mamma är. Jag svarar alltid likadant, att min biologiska mamma födde mig, men att min mamma är Ingela. Hon som adopterade mig, fostrade mig men framförallt hon som älskar mig villkorslöst. Jag kan inte räkna alla de gånger folk protesterat mot detta. Att Ingela, min mamma, inte är min rikitiga mamma, att hon inte kan älska mig på samma sätt som hon skulle älska ett biologiskt barn. Till en början kommer jag ihåg att jag proteseterade, det var främst när jag började i förskoleklass. Men efter ett tag insåg jag att det var en diskussion som var omöjlig att prata sig ur. Hur försvarar man en känsla? Jag lärde mig dock att inte alltid lyssna på andra. Vad folk tror sig veta om mina känslor är inte alltid det jag känner och jag har ingen skyldighet att förklara mig för dem. Jag kan fortfarande bli arg och upprörd över att folk faktiskt sa till mig när jag var yngre att mina känslor inte var äkta på grund av att jag är adopterad. Men huvudsaken är att jag vet att min mamma älskar mig lika mycket som hon älskar mina syskon, där min bror är adopterad men min syster inte är det. Jag älskar alla i min lilla familj. 

Det som är självklart för mig är ofattbart för andra. Jag har accepterat att det är så. Tillåt mig att vara den jag är och älska min familj, på samma sätt som jag tillåter dig att göra det. 

Här nedan följer en text jag skrev 2007;

Jag blir föbannad när folk säger att adoperade barn ska vara tacksamma för att de blev adopterade. Som om jag skulle gå runt och vara tacksam för att mina föräldrar adopterade mig. Jag kan ju lungt påstå att jag vid 2,5 års ålder, när två främmande människor släpade bort mig från min hemmiljö, då var jag inte särskilt tacksam. Varför skulle jag vara det? Jag BAD inte om att få bli adopterad.. ärligt talat var jag nog ganska förbannad på de där människorna som bara "tog" mig med mot min vilja. Men jag hade ingen talan.. ingen frågade vad jag ville. Och visst, det fattar ju jag med att det skjlle inte fungera, och jag vet att mitt liv antagligen är mycket bättre här i Sverige än vad det skulle varit om jag bott kvar i Colombia, men å andra sidan, hade jag bott kvar i Colombia så hade jag inte vetat om något annat. Som jag nu inte vet om något annat än att vara adopterad. Så vad har jag att jämföra med? Jag vet ju inte hur det känns att inte vara adopterad. Det är som att fråga en mörkhyad människa hur det är att vara ljushyad.. hur fan ska de veta det?

Sen blir jag arg när folk ser adoption som något negativt.. att adpotera är fasen inget negativt! Inte en "sista utväg" för de som inte kan få biologiska barn. Ser man adoption som det tycker jag faktiskt inte att man ska adoptera. Man ska adoptera om man känner att man vill.. Man ska adoptera om man känner sig redo för att bli mamma/pappa. Att få ett barn är en otroligt fin gåva, oavsett om det är ett biologiskt barn eller inte. Adopterade barn blir inte annorlunda mot bilogiska barn. Vi är precis likadana. Den enda skillnaden jag kan komma på är att vi ibland funderar över våra rötter.. det är ju inte direkt så att vi kan sätta oss och kolla i fotoalbum för att se om vi liknar farmor eller mormor.. Det är lite mer komplicerat än så. Och visst kan man kanske ibland känna att man saknar en del av sin egen historia. Jag själv vet ju ingenting om mina två första år. Det kommer alltid att bli ett mysterium, antagligen. Men att vi skulle bli sämre eller bättre männsikor pga av adoptionen är verkligen inte sant. Vi formas efter våran uppväxt.. inte varifrån vi kommer. Iallafall tror jag att det är så. Men vad vet jag?

Att föräldrar skulle älska sina biologiska barn mer än sina adopterade är också något jag inte fattar hur folk kan tro. Som om jag inte skulle älska mina syskon för att vi inte är biologisk släkt med varandra. Men de är ju ändå mina syskon. Även om vi inte hålls ihop av blodsband hålls vi ihop av syskonkärlek. 
Som man säger: Some Bonds Are Stronger Than Blood. 

Tisdag 24 januari 2017

Kategori: Allmänt

Jobba 8.30-16.30. 

Sedan kom mamma över på traditionsenligt års-firande. Tjugofem år sedan adoptionen och det skulle såklart upp noteras :) Mamma fick choklad, blommor, örhängen och ett brev. Hon verkade bli mest glad över chokladen ;) 

Nu; chill i en soffa! ☺️

Tjugofem

Kategori: Allmänt

Idag firar vi 25 år som mor och dotter. 25 år. Vad hände där?! Jo, en massa har hänt. Stora saker. Små saker. Roliga och tråkiga. Men vi kom igenom allt. Tillsammans. Och nu står vi här. Med 25 år i ryggen. Jag är trygg med dig. För jag vet, att vad som än händer, så finns Du där. Liksom jag finns här för dig. 
Älskar Dig mamma!! ❤️

Måndag 23 januari 2017

Kategori: Allmänt

Kissa hunden 

Jobba 7.45-18
Handla 
Promenad med mamma
Hem och dö i soffan. 
Tydligen Guldbaggegalan idag. Det kan man ju alltid titta på :)

Att hämta tvätten...

Kategori: Allmänt


jag är tjugosju år, och jag erkänner. Det är nästan läskigt att hämta tvätten i källaren..

Söndag 22 januari 2017

Kategori: Allmänt

Spelar skivor, skriver dagbok och blir tvättad. Bra stund :)


Lördag 21 januari 2017

Kategori: Allmänt


Idag hade vi öppet hus på Allebike. Jag älskar ju miljön och det är alltid kul att träffa sina kollegor. Dock har jag lite svårt för att vara så pass oproduktiv.. Att blanda saft stillar ju inte direkt min prestationsångest. Men med det sagt. Fasiken vad jag älskar mitt jobb som danslärare! Så tacksam för det. 


Kom hem och tog en promenad med Besos. Under vår korta morgonrund var det strålande som, när vi kom ut på eftermiddagen var det dimma. Kändes som att gå i ett regnmoln, typ. Men det var behagligt ändå :) 

Bäddade ner mig i sängen sedan, med kaffe. Bra stund på dagen det :) 

Fredag 20 januari 2017

Kategori: Allmänt

Jag skrev ett helt inlägg igår men det kom tydligen aldrig upp? Där hade ni fått höra mig beklaga mig över det faktum att jag fick ihop ynka tre timmars sömn natten mellan onsdag och torsdag, samt att jag fick jobba själv fram till 7.15 (vanligtvis är vi två från 6.15 eftersom det droppar in så mycket barn..). Kom hem i tid och kunde ta en långpromenad med Besos i dagsljus. Fint :)


Idag har jag turen att ha ett tidigt pass. Vi rullar fredagar, och idag skiner solen! Ser så mycket fram emot eftermiddagens promenad! :) små saker i livet som ger så energi. Det gillar vi! :) Onsdag 18 januari 2017

Kategori: Allmänt

Typ såhär spenderade jag min tisdagkväll. En kort promenad med Besos efter vårt möte på Allebike. Det var snorhalt så höll på att dratta på ändan ett par gånger, om vi säger så ;) 

Kom in och totalt dog. Åt nötter och kollade mulan samtidigt som jag kikade youtube klipp och läste bloggar. Mer energi fanns inte! 

Idag är det jobb igen, och vädret är skit... :( vad jag vill ha sol! 

Måndag 16 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Jobba, tandläkaren för påbörjan av rotfyllning och sedan tillbaka till jobbet. Kunde gå till och från tandläkaren så fick iaf lite frisk luft mellan. Efter jobbpass 2 åkte jag en snabbis till Maxi och inhandlade tabletter för min magkatarr som inte var nådig idag. Aj :/ 

Botade den med dryga timmens makliga promenad med Besos samt en stund i soffan framför Vikings med Besos :)

My heart

Kategori: Allmänt

Hann knäppa några få bilder efter vår långpromenad idag innan mobilen dog. Här är den ena. Mitt hjärta. Vill inte ens tänka tanken var jag hade varit om inte han funnits vid min sida de senaste dryga fyra åren... Vad jag älskar den här lilla knasbollen! 

Kvällstid

Kategori: Allmänt

Kvällstid. Eftersom jag kanske fastnade framför Tradera och diverse youtube klipp innan så tar vi igen lässtunden nu. Snart ska vi strosa genom centrum, vilket jag av någon anledning tycker är ganska mysigt. Kvällen kommer spenderas med någon film. Imorgon är det jobb igen.. 

Söndag 15 januari

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Ed Sheeran snurrrar i spelaren. Hunden ligger på mina fötter. Boken är framplockad och jag dricker kaffe ur en soppskål. Bra stund på dagen det :)

Strumpor

Kategori: Allmänt

Okej. Låt oss tala om strumpor. Jag hade en kurskamrat en gång som sa att man ska ha färgglada strumpor för då blir man glad när man tittar på sina fötter. Jag har också hört att man ska ha olika strumpor för att det ger tur. Så. Tadaaaa!! :) 

Lördag 14 januari 2017

Kategori: Allmänt

Det bästa med helgen?

Att jag efter en långpromenad med Besos. Efter att ha sprungit ett ärende. Tryckt igång en omgång tvätt och dammsugit har min egentid. Krypa upp i sängen med Besos tätt intill. En kopp kaffe och Takida, den aukustiska plattan, snurrandes i skivspelaren. Ett ögonblick där jag fokuserar på att andas. Varva ned och kanske egentligen inte fokusera på något speciellt alls..

Torsdag 12 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Fick cravings på vindruvor häromdagen. Åt typ en näve sedan var jag nöjd ;) kaffe däremot. Alltid kaffe :)


Öppna på jobbet (tidsinställt inlägg) och jag ogillar. Men det är väl bara att göra.. ;) 

Tisdag 10 januari 2017

Kategori: Allmänt

Många selfies i svartvitt blir det sen här tiden på året. Så tråkigt väder ute att det liksom inte blir av att man tar ordentliga bilder. 


Nämnde jag förresten att jag pratade med min fina syster igår? Älskade lillasyster. Som jag saknar konstant. Kloka saker säger hon också. Vad hon har fått dem ifrån, det vette sjutton.. :) 

Idag är det jobb. Har lyssnat på babblarna i två timmar. Så inte jätteroligt 😜

Sedan ska jag hem till Angelica o Isak en sväng. Min lille gudson som jag träffar alldeles för sällan :( 

Kvällens film är dessutom planerad att bli: "Captain America - civil war". 
Jo jag tackar jag! :)

Taggad

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

När hunden är supertaggad på att gå ut.. 

Måndag 9 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Idag vaknade jag med migrän. Underbart. 
Somnade om och vaknade hyfsat fräsch vid 13. Kissade hunden och tog en kopp kaffe innan jag tog mig ut för att få lite dagsljus.

Kvällen avslutades med kycklingsallad. Älskar kycklingsallad! :)  

Lördag 7 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Vaknade idag och måste trott att det var söndag, för jag vaknade med söndags-ångest-klumpen i magen. Drog mig ett bra tag innan vi tog en långpromenad. Hjälpte en stund. Handlade, drack kaffe och tog en power nap. Sedan var det kvälls-eftermiddagspromenad. 


Kvällen spenderades med att se X-Men Apocalypse. Fint avslut, och det behövdes verkligen :)

In my ears

Kategori: Allmänt

Den här låten krossar  mina trumhinnor,

and I love it!! 

Fredag 6 januari 2017

Kategori: Allmänt

Tre bilder jag knäppte innan mobilen dog. Efter en två-timmars promenad var det gött att komma in och dricka kaffe. Dagens första. Eftersom jag inte alls prioriterade sömn igår tog jag igen den i natt. Gårdagen gick nämligen åt till att ta med Bella och Besos ut efter jobbet och sedan kom mamma och drack kaffe :) 


Stellas sista dag också. Så oerhört tråkigt. Även om jag vet att hon kommer ha det så bra på sin nya anställning, så kommer jag verkligen sakna henne. :/ 

Idag är det fokus på att umgås med Besos och planera lite smått inför vårterminens dansklasser :) 

Onsdag 4 januari 2017

Kategori: Allmänt

Hade en Besos som prompt skulle ut o kissa två gånger i natt. Så fick ihop fyra timmars sömn. Så inte underbart. 

Men men. Är på jobbet och har rast.. har varit borta o handlat å ska strax ta tag i lite pappersarbete. I eftermiddag ska jag sova. Kanske baka ngt. Men framför allt sova! 

Tisdag 3 januari 2017

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Favvo-skor. Tradera-fynd. Det gillar vi. 


Bytte pass så jobbade 7:45-15:45. Sedan barnvakt till 18. Promenad med Besos innan chill i soffan. Hej och hejdå tisdag. 

Massa bra känslor!

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

Som jag skrivit tidigare: har en hel del bra känslor i kroppen just nu. Mitt i allt. I ångesten och kaoset. 


Jag fixade att köpa julklappar som jag blev nöjd med. 
Jag kom igenom julafton, där jag åt utan ångest. 
Jag gick tillbaka till jobbet dagen efter det där samtalet...
Jag insåg att jag inte kan vara en helt avskyvärd person, eftersom jag har så otroligt vackra vänner. 
Jag insåg att jag har genuina, fantastiska vänner och förebilder i mitt liv. 

Ser ni? 
Så mycket olika känslor i kroppen just nu, att t.o.m ångesten får sig en ordentlig fiende. 

Tack, till Er. 

Söndag 1 januari 2017

Kategori: Allmänt


Titta vem som kom och botade min söndagsångest! Bästa starten på det nya året :)