ayudame

Some Bonds Are Stronger Than Blood

Hansel and Gretel, Witch Hunters

Kategori: Film

 
Tänkte bjussa på ett filmtips.
 
Titel: Hansel and Gretel, Witch Hunters
 
Skådesspelare: Gemma Arterton, Jeremy Renner, Famke Jensen och Peter Stormare bland flera
 
Regissör: Tommy Wirkola
 
Filmen baseras på den klassiska sagan om Hans och Greta. Hansel and Gretel lämnas som barn i skogen. De hamnar hos en häxa, som, i enlighet med den berättelse som jag läste som barn, lockar barnen till sig med sitt godis hus för att sedan ta dem till fånga och vill äta upp dem. I filmen har Hansel och Gretel ihjäl häxan, vilket blir starten på deras liv som "Witch Hunters". 
 
Filmen börjar på allvar flera år senare. Hansel och Gretel har då gjort sig ett namn som häxjägare. De anländer till en by där flera barn försvunnit. För syskonen börjar nu jakten på häxan/häxorna som ligger bakom. 
 
Filmen är snyggt gjord, skådespelarna gör sitt jobb och effekterna fungerar fin fint. Det här är dock inte en film som jag kommer se om och om igen. En del scener känns onödiga och överflödiga.Dock har filmen ett skönt tempo, ett klart plus. En bra balans mellan actionscener och lugnare scener. Tyvärr är en del konversationer otroligt föruts'gbara och visst, en del karaktärer är aningen överspelade. Men det i sig är ju underhållande.
 Det här är inte en film som går på djupet och jag känner inte att jag måste se den igen för att få ut mer av den. 
Den är dock underhållande och klart sevärd! Kul med en liten tvist på slutet.. :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: